How to Choose Your Grill

Sådan vælger du din Grill

Posted on: January 16, 2023Den vigtigste faktor til at klare hele grillprocessen er at vælge den rigtige griller. Hvis du er fan af grillet eller røget mad og du er på udkig efter den perfekte mulighed, er vi her for at hjælpe.

Den vigtigste faktor for at klare hele grillprocessen er at vælge den rigtige grill. Hvis du er fan af grillet eller røget mad, og du leder efter den perfekte mulighed, er vi her for at hjælpe.

En række forskellige griller er tilgængelige på markedet, men tricket ligger i at vælge den, der passer til dit behov.

Se vejledningen nedenfor for at vælge den rigtige grill:

Brændstoftype: Dette er en vigtig faktor, når det kommer til grill. Det bestemmer ikke kun prisen, men også smagen af maden. Hver type har sine fordele og ulemper, som vi vil diskutere næste gang.

Gasgrill er generelt vogntypen og bruger naturgas eller propan til madlavning. Denne type grill giver fuld kontrol over varmen og kræver ikke tankning så ofte. Ulempen er, at den er fastgjort til en cylinder og ikke kan flyttes ofte.

Kulgrill fås i en række størrelser og designs. Det bedste ved kulgrill er, at det giver noget røget smag til maden. Ulempen er, at det kræver meget rengøring, og det producerer aske.

Pillegrill kan være ret dyrt og kræver også meget rengøring. Det giver dog en god røgsmag til maden. Disse griller fås i tønde- eller vogn-type design.

Tilbehør og funktioner: Som temperaturindstilling giver timere, fjernbetjening, sidebrænder, hjulmonteret design, lås osv. en bedre grilloplevelse. Vælg med omhu, så grillen gør det meste af arbejdet, mens du nyder din tid med familien.

Grill størrelse: Dette er en anden afgørende faktor, når du har afgjort med typen af brændstof til grillen. Generelt er en to-brænder gasgrill eller kulgrill perfekt til en familie på 4 personer. En grill på størrelse 400 til 500 kvadrattommer kan nemt tjene en lille skare til en fest.

De forskellige typer grill at vælge imellem

Grillning er den mest almindelige måde at tilberede fisk, kød og fjerkræ på. Selv grillede grøntsager kan få en ny smagsprofil, anderledes end stegte og ristede. Grillning tilføjer en vis form for røget essens til maden, som forstærker dens smag. Forskellige typer grillgrill bruges til at lave gourmetmad. Hver type har sine egenskaber, fordele og ulemper, der passer til bestemte madtyper og madlavningspræferencer. Lad os tjekke op- og nedture her.

Gasgrill

Gasgrill er en god mulighed for begyndere at lave gourmetmad med minimal indsats. De når en høj temperatur på kortere tid og letter rengøringen. Gasgrill er generelt drevet af naturgas eller propangas.

Der er dog også andre brændstofmuligheder som infrarøde gasgrill, der bruger infrarød teknologi til jævnt at fordele varmen, der genereres fra gas. Gasgrill er velegnet til tilberedning af kød og fjerkræ, men maden mangler ofte røget essens.

Kulgrill

Kulgrill bruger en seng af opvarmet kul til at tilberede maden. Temperaturen afhænger helt af brugen af trækul. Denne grill giver en god røget smag til maden. Disse griller fås i to versioner, traditionelle kulgrill og kedel-kulgrill.

Den eneste ulempe her er, at det kræver konstant opmærksomhed, da varmen skabes af kullejet. Det er også tidskrævende, især i den kolde årstid, og mindre sikkert for begyndere. Kulgrill er svær at rengøre, da den producerer masser af aske.

Pillegrill

Pillegrill bruger træpiller som brændsel for at give maden en røget smag. Disse træpiller kommer ofte i en række smagsvarianter som ahorn, hickory, kirsebær, æble, pecan osv. for at give den grillede mad ekstra smag. Det er et godt valg til udendørs camping. Pillegrill kræver dog hyppig genopfyldning.

Træpillerne, der fungerer som ovn, føres til en beholder, hvor en snegl drevet af elektricitet vil forbrænde brændstoffet for at give den nødvendige varme til madlavningen.

Kamado grill

Kamado-grill bruger klumpet trækul som brændsel. Det er en slags kulgrill, der giver forstærket røget smag til maden. Den er god til lange grillsessioner, og en af dens hovedtræk er, at den hurtigt kan nå høje temperaturer.

Da det er ekstremt tungt, kan det være et problem at flytte fra et sted til et andet, især hvis du vil på camping eller udendørs, som ikke er din baghave.

På grund af dens ler- eller keramiske konstruktion er prisen højere end andre griller.

Elektriske grill

Som navnet antyder, kører den elektriske grill på strøm. De varmespiraler, der de fleste gange vil lyse kraftigt rødt, overfører varme til dine forberedelser med fuld temperaturkontrol.

Den kan grille mad virkelig hurtigt og er problemfri. Den elektriske grill fås i bærbare modeller og bordplademodeller. De byder ikke på den klassiske røgede smag og er ofte kun begrænset til indendørs brug på grund af manglende strømforsyning på campingpladser.

Glem ikke at tjekke de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.