Tips & tricks For Grilling in the rain

Tips & tricks til Grillning i regnen

Posted on: January 12, 2023



Bradley Smoker er kommet ud med et nyt værktøj til baggårdskokken og er jeg nogensinde begejstret! Bradleys nye propan-grill får mig til at hænge en presenning op over min Vancouver-terrasse og glad madlavning væk i regnen. Griller i regnen, jeg griller i regnen!

Bradley Smoker er kommet ud med et nyt værktøj til baggårdskokken og er jeg nogensinde begejstret! Bradleys nye propan-grill får mig til at hænge en presenning op over min Vancouver-terrasse og glædesfyldt madlavning væk i regnen. Griller i regnen, jeg griller i regnen!

Min Bradley BBQ har kvalitets støbejernsgrill og en øvre grillhylde til at holde tingene varme eller væk fra direkte varme. Den har endda den ekstra funktion af en tilsluttet brænder! Som et resultat behøver jeg ikke at hoppe ind og ud af køkkenet for at tilberede ris eller varme mine saucer. Denne BBQ er virkelig alt, hvad jeg behøver for at tilberede ethvert måltid. Det er perfekt!

Nu et par tips til at sikre, at dine grilleventyr bliver en succes:

Alt starter med kvalitetsprodukter

Dette er nøglen! Ingen saucer eller teknikker i denne verden kunne nogensinde forvandle en bøf af A-grad til en AAA-kvalitet, så start med produkter af god kvalitet.

Der er heller ingen grund til at bryde banken! Gå til din lokale slagter og spørg eksperten. De er altid villige til at dele deres viden og pege dig i den rigtige retning. Ofte vil slagteren være i stand til at give dig lidt af en handel, hvis du er fleksibel med det, du køber.

Det er min erfaring, at friskskåret, lokalt, fritgående kød giver de bedste måltider. Mørhed i kød kommer ikke kun fra dyrets kost, men også dets stressniveauer, når det høstes. Derfor er det bedst at købe kød fra en nærliggende gård for at få frisk og mørt kød. Husk frisk er bedst.

Vær forberedt og planlæg på forhånd

Få alt, hvad du skal bruge, inden du går i gang. Arranger alle dine værktøjer, saucer, krydderier osv. på et tilgængeligt sted på forhånd. Tænk over, hvad du har brug for. Har du brug for ovnluffer, tang, limbørste, termometer osv...? Hvad med en glasur? Eller hvad med en tallerken eller bakke til at hvile dit kød på, når du er færdig med at grille? Med øvelse vil dette komme naturligt, men indtil du er kommet ind i din sande BBQ-rytme, så tag dig tid til at planlægge dit angreb.

Brug et termometer til at kontrollere din kødtemperatur

Tag kødtermometeret frem! Det er vigtigt at tjekke din kødtemperatur for at være sikker på, at du tilbereder inden for et sikkert temperaturområde, og at slutresultatet er den tilberedningsgrad, du ønsker. Med tiden vil du være i stand til at "se" en medium sjælden bøf uden at tjekke temperaturen. Men hver udskæring af kød er anderledes, og selv erfarne kokke vil bruge et termometer.

Krydr med tilbageholdenhed

Misforstå mig ikke, jeg elsker smag og jeg elsker krydderi. Mad, der kan få mig til at svede, er min favorit, og mit krydderi-"skab" fylder halvdelen af mit køkken og spænder over hele verden i smag. Det er dog vigtigt at huske, at smagsbunden kommer fra det kød, du bruger. Friskmalet lam har en unik og jordagtig, græsagtig smag, brug det. Hvidløg, åh hvor jeg elsker dig, har en skarp og varm smag. Grønt løg har en frisk og lys smag. Når du kombinerer disse tre ingredienser, behøver du ikke hælde kryddersalt eller cayenne eller sennep i. Krydr let og bevidst. Brug krydderier og urter, der vil komplimentere din proteinbase. Når alt kommer til alt, har du så meget omhyggeligt udvalgt dit kød for smag og friskhed, så gør det retfærdighed!

Vær tålmodig og hvil kødet

Nu hvor dine fremragende ribben eller bøf er klar, dufter lækre dufte, og du savler. Men vær tålmodig. Vente. (Vær venlig ikke at hade mig!) Pak dit protein ind i aluminiumsfolie, eller dæk det på en anden måde og lad det hvile i mindst 10 minutter. Denne hvileperiode vil tillade de ydre kanter af udskæringen af kødet at køle lidt af og genabsorbere vandet (også kendt som smagen!), som har samlet sig i midten under tilberedningen. Når vandet er omfordelt mere jævnt i vævet, vil overfladespændingen fange vandet inde i kødet, når det skæres, og holde den velsmagende saft inde i din bøf eller ribben, indtil du går til en bid. Tro mig, det er ventetiden værd.

Af Lena Clayton
Medforfatter til Bradley Smoker Cookbook