Tips On Smoking A Turkey for Newbies

Tip til Rygning af Tyrkiet for nybegyndere

Posted on: January 12, 2023



Hvis det er din første gang, er det bedre at vælge en lille kalkun.

Hvis det er din første gang, er det bedre at vælge en lille kalkun. Forvarm først Bradley til den højeste temperatur, du kan få den. Læg ikke bisquetterne i endnu. Under forvarmningen skal du sørge for, at bisquettebrændingen også er tændt, og holde din udluftning til 1/4 – 1/2 åben. Læg kikserne i, derefter kalkunen. Efter at have placeret kalkunen i rygeren, skal du åbne udluftningen til 3/4 for at åbne helt.

Når du ryger ved lave temperaturer, har huden en tendens til at blive gummiagtig eller læderagtig. Jeg kan godt lide at lufttørre min kalkun utildækket i køleskabet i 8-24 timer før rygning. Det vil se forfærdeligt ud efter lufttørring, men det hjælper med at gøre huden sprød. Desuden ser det stadig godt ud, når det er helt røget og kogt. Jeg bruger 2:00 – 2:20 timer af æble- eller ahornbisquetter.

Sådan ryger du Tyrkiet

Der er et par måder, du kan ryge kalkunen på. Du kan ryge den hel på stativet vandret. Dette tager længst tid at lave mad. Hold hulrummet åbent, så røg og varme kan trænge ind i hulrummet. Dette fremskynder tilberedningen og hjælper brystet til at stege mere jævnt.

Du kan bruge en aluminiumspande, men det er at foretrække at bruge en pande med lave sider. Bunden af kalkunen må ikke tage nogen farve, medmindre du har et stativ, der kan hæve den fra bunden af gryden. Nogle vil placere kalkunen direkte på stativet, placere et stativ nedenunder med en pande for at fange dryppene og/eller minimere oprydningen.

Ved vandret madlavning vil der være en masse saft, der samler sig i hulrummet. Vær forsigtig, når du fjerner fuglen fra rygeren, når den vippes, vil saften flyde ud. Det kræver kun én hændelse, at varme juicer spilder på dine ben og fod for at lære denne lektion på den hårde måde.

Tilberedning lodret

En anden måde er at tilberede det lodret, men du skal bruge en lodret kalkunrister. Denne metode tager langt mindre tid end at tilberede den vandret. En lodret steger står kalkunen op. Dette tillader røgen og varmen at strømme ind i hulrummet uden nogen forhindringer. Dette er min foretrukne måde at ryge en kalkun på, fordi jeg har en Perforeret aluminium kalkun kylling fjerkræ friturestativ.

Når du ryger en kalkun lodret, bliver du nødt til at fordoble stativerne for at understøtte vægten. Dette skyldes, at vægten nu ikke længere er jævnt fordelt over stativet. For en 10 lb. kalkun behøver du muligvis ikke at fordoble stativerne.

Butterfly Tyrkiet

En tredje måde er at sommerfugle kalkunen (spatchcock). Denne metode tilbereder kalkunen hurtigst, og det mørke og hvide kød tilberedes nogenlunde konsekvent i samme hastighed.

Pro tip: Hvidt kød kommer fra kalkunens bryst og vinger, mens mørkt kommer fra ben og lår. Hvidt kan tilskrives hurtige udbrud af aktivitet, det kommer fra hurtige spjæt muskler, mens mørkt kød er en mere konsistent energikilde, da det kommer fra langsomme muskler.

Multi-tilberedningsmetode. Du starter med en hvilken som helst metode, der er nævnt ovenfor, men efter at have påført røgen, flytter du kalkunen ind i en forvarmet køkkenovn og afslutter stegningen der. Eller efter fuld kogning af kalkunen i Bradley, anbring den i en 425°F (218 C) forvarmet ovn for at gøre skindet sprødt. Overvåg dette meget nøje.

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.