Types of Seasoning for Barbecue

Typer af Seasoning til Barbecue

Posted on: January 16, 2023Barbeque er en af de ældste former for madlavning kød. Oprindeligt blev det primært brugt som en naturlig måde at bevare mad på, men nu har det grillede kød en særlig fanskare. Den glatte smag af den saftige bøf kan få alle til at savle. Med dette kommer betydningen af krydderier. Er det mad, rygning eller griller, spiller krydderier en vigtig rolle i at forbedre smagen og smagen af alle grillmad.

Grill er en af de ældste former for tilberedning af kød. Oprindeligt blev det hovedsageligt brugt som en naturlig måde at konservere mad på, men nu har grillkød en separat fanbase. Den røgede smag af den møre saftige bøf kan få enhver til at savle. Med dette kommer vigtigheden af krydderier. Hvad enten det er madrygning eller grillning, spiller krydderi en vigtig rolle i at forbedre smagen og smagen af enhver grillmad.

Her skal vi tale om 8 naturlige krydderier til en grill, men lad os først se på de to grundlæggende typer krydderier; tør og våd krydderi.

Tør krydderi

Krydderier af tør type er i bund og grund en blanding af forskellige krydderier eller krydderurter, der smøres på råkost før grillning. Den kan påføres som en gnidning til kød, fisk og fjerkræ. De tørre krydderier blandes med saften, der udskilles af kød under rygning eller grillning for at tilføje mere smag til det.

Våd krydderi

Krydderi af våd type fremstilles generelt ved at blande det tørre krydderi med olie eller enhver juice. Dette krydderi skal smøres ud over hele råkost, så det dækker jævnt fra alle sider. Udover at forstærke den røgede smag, tilføjer våde krydderier også ømhed til grillmad.

8 krydderier til grill

Hovedideen bag krydderier er at tilføje en sød og krydret smag til dem. Krydderier er også med til at forstærke den røgede smag af maden. Her er 8 enkle økologiske krydderier til grill, som alle kan prøve.

#1. Salt

Dette er den mest almindelige og grundlæggende krydderier, der bruges til grill. Udover at forstærke smagen af maden, hjælper salt til hurtigere tilberedning. Salt skal bruges i det rigtige forhold til kødudskæringen for at undgå at det bliver for salt.

#2. Peber

Ved siden af salt er peber som den mest brugte ingrediens til at krydre mad. Ligesom salt forbedrer peber også madens smag og hjælper med at absorbere varmen for hurtigere tilberedning. Peber fås som fintmalet pulver eller peberkorn. Det kombinerer også godt med citrus og krydret smag.

#3. Krydderier af frøtypen

Frø af sennep, koriander, spidskommen, fennikel og selleri kan fint males og bruges til at krydre grillmad. Disse frø har unikke smage, der forbedrer smagen af røget eller grillet mad.

#4. Paprika

Paprika er et almindeligt krydderi, der bruges i ethvert køkken. Disse bittesmå røde peberbælge er fint formalet til pulver, der skal bruges som krydderi i grillen. Paprika tilføjer en varm og krydret smag med mild sødme.

#5. Chili

For dem, der elsker deres røgede mad virkelig varm og krydret, kan chilikrydderi være en god mulighed. Chili kan bruges i tør pulver- eller flagerform. Du kan få chili i forskellige varianter som chipotle eller cayenne, men sørg for at bruge den rigtige mængde.

#6. Hvidløg og løg

Vi ved alle, hvor vidunderligt hvidløg og løg passer godt til næsten enhver form for kødtilberedning. Det samme gælder madrygning og grillning. Til grillkrydderier kan du dog ikke bruge den ægte vare, i stedet skal du bruge begges pulverform. Det tilføjer en mild sødme og pift til maden.

#7. Blanding af urter

Urter som basilikum, koriander, salvie, oregano, rosmarin osv. har deres egen udsøgte smag. Du kan bruge en af disse urter eller en blanding af to eller flere urter som krydderier til grill. Krydderurter tilføjer ikke kun smag til røget eller grillet mad, men forbedrer også smagen og duften af det.

#8. Kanel

Kanel tilføjer en unik træagtig smag med en mild sødme til grillmaden. Det bruges mest i pulverform til grill gnidning eller krydderier.

Bedste måde at grille mad på

De fleste af os er forvirrede, når vi skal vælge mellem madrygning og grillning. Dette skyldes, at vi ikke er sikre på, hvilken der vil passe til vores krav. Så her er en kort beskrivelse af madrygning og grillning for at hjælpe dig med at beslutte, hvad der passer til dine behov.

Mad rygning

I denne proces bruges en madryger til at tilberede maden i varm røg. Rygning giver maden en fyldig røget smag sammenlignet med at grille. Fødevarer som kød, fisk og fjerkræ er de bedste muligheder at vælge til rygning.

Grillning

I denne proces grilles maden i direkte varme. Det er en hurtigere madlavningsproces, men smagen er ikke så god. Enhver form for mad kan grilles, det være sig kød, fisk eller endda grøntsager.

At vælge den rigtige madryger

Ikke alle madrygere vil give dig den bedste rygeoplevelse. En dedikeret madryger med avancerede funktioner og design er, hvad berømte pitmasters stoler på.

Bradley Smoker kommer med digitale kontroller, dobbelte varmeelementer og et auto-feed system, der gør madrygning til en afslappende oplevelse for både begyndere og mestre.

Den klarer sig bedst med Bradley Bisquettes, specialdesignet træflis til at brænde længere og generere ensartet varme. Bradley Bisquettes slukker automatisk, før de bliver til aske, hvilket forhindrer maden i at lugte grimt.

For alle dem, der drømmer om at være kunsten at ryge mad, kan Bradley Smoker være en fantastisk tilføjelse. Den udfører stort set de fleste af funktionerne alene, hvilket giver dig en pro-food rygeoplevelse. Vi håber, at disse Bradley tips og tricks til grillkrydderier og madrygning har opmuntret dig til at tage forklædet på.

Vil du lære mere om krydderier? Tjek nedenstående artikler:
Pølseforberedelse og pro-tip om krydderier

Berømte gnidningstyper parret med lækre opskrifter

Hvornår skal du gå enkelt: De bedste kødstykker til kun at bruge salt og peber

Hvad er en Rub, hvorfor og hvordan gør man det?

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.