At ryge en bryst er uden tvivl en af de ultimative oplevelser ved madlavning udenfor. Den lange tilberedningsproces giver den bedste oplevelse til at engagere din familie og venner, mens du tilbereder dit yndlingskød. Det er en nem opskrift, og du behøver ikke at være en erfaren pitmaster for at tilberede krydrede, smagfulde og saftige bryster.
Vi vil dele, hvordan du får din pitmaster frem med Wagyu oksetalg, den ultimative brysthemmelighed.
Hvad er Wagyu Beef Tallow?
Wagyu oksetalg er det fedt, der opnås fra koens kød. Det er mere som smør, men opnået ved at rense fedt for at fjerne de faste rester og urenheder. Wagyu oksetalg er hovedsageligt fast ved stuetemperatur og smelter ned, når den lægges i en stegepande. Det bruges normalt som almindelig madolie for at hjælpe med at mørne hårde udskæringer af oksekød som bryst.
Navnet Wagyu er fra en japansk race af køer, der er kendt for deres høje fedtindhold, tydeligt i dens rige marmorering.
Hvorfor Wagyu oksetalg er den bedste
På trods af den slags ko du får din Wagyu oksetalg fra, kan du altid være garanteret et højere fedtindhold. Det høje fedtindhold er til stede i hvert stykke Wagyu-bøf, uanset om det var en fed ko.
Den rige smag af oksetalg fra en førsteklasses Wagyu-bøf er næsten den samme, som du ville få i alle andre bøffer. Der kan være små variationer, men Wagyu oksetalg vil altid være bedre end lavere kvalitet talg.
Er Wagyu Beef Tallow den ultimative brysthemmelighed?
Sandheden er, at intet slår Wagyu oksekødfedt, når det kommer til at gøre din brystkasse saftigere. Det er den ultimative hemmelighed at overvinde en hård, usmagelig bryst.
Den eneste forsigtighed, du skal passe på, er, at for meget Wagyu oksetalg nemt kan ødelægge din madlavning. Dette skyldes, at det udvasker krydderierne, som brystet er belagt med, for at komplementere kødets naturlige smag. Som et resultat anbefaler vi at sikre, at belægningen af krydderier er godt fastgjort til udskæringen af brystet, før du tilføjer Wagyu oksetalg.
Sådan påføres Wagyu oksetalg
Indpakning eller indsprøjtning er to almindelige måder at tilføje Wagyu oksetalg til din bryst. Du kan vælge at tilføje det til indpakningen ved at lægge noget aluminiumsfolie ud, smøre oksetalg over det og derefter pakke det ind.
Alternativt kan du injicere din bryst med oksetalgen for at indgyde den i kødet. Dette er en af de bedste måder at sikre, at dine bryster ikke tørrer ud under tilberedning.
Sådan opbevarer du din Wagyu oksetalg
Du kan nemt opbevare din Wagyu oksetalg i en lufttæt beholder og lade den stå ved stuetemperatur. Du kan også opbevare det i køleskabet, hvilket ville være mere sikkert. Men uanset hvilken metode du vælger, vil din Wagyu oksetalg være sikker at bruge i længere perioder.
Alternativt kan du fryse talgen ved at hælde den på en bakke og opbevare den i fryseren. En isterningbakke kan udføre magi, da den giver dig mulighed for at vælge så mange terninger du har brug for og smide dem i stegepanden.
De fleste talgproducenter anbefaler højst at opbevare din Wagyu oksetalg på hylden i et år. At opbevare det længere end ved stuetemperatur kan være skadeligt for menneskers brug.
Andre fødevarer, du kan tilberede med talg
I de fleste tilfælde skal du kun bruge en luns af Wagyu-oksetalgen for at pifte din brystkasse op. Som et resultat vil du have et ekstra beløb uden meget at gøre med det. Du behøver dog ikke vente til næste gang, du tilbereder brisket. Vi vil dele andre typer retter med dig, som du kan tilberede med din Wagyu oksetalg.
1. Bastet ribeye – Du kan køre din opskrift på basted ribeye til det næste niveau ved at tilføje Wagyu oksetalg til din liste over ingredienser. Den blander sig perfekt med hvidløg og andre krydderier for at forstærke kødets naturlige smag.
2. Chokolade tortes – En chokoladedessert er absolut en af de bedste retter at have på ethvert tidspunkt af dagen. Modige køkkenmestre kan smide en knivspids Wagyu oksetalg i for at pifte den saltede karamelsauce op, der almindeligvis bruges i desserten.
3. Furikake pommes frites – Denne perfekte blanding af tang, salt, sesamfrø og andre almindelige krydderier kan bringes endnu mere til live ved at tilføje Wagyu oksetalg. Vi anbefaler at prøve det med kartoffelfritter ved at erstatte det smør, der ofte bruges med oksetalg.
Se et par flere oksekødsartikler nedenfor:
Rutevejledning til at ryge en oksekroneribssteg
3 mindre kendte udskæringer af oksekød, der er perfekte til rygning
Sådan tilberedes den perfekte New York Strip Steak
For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.