Bradley Smoked Trout Salad

Bradley Røget ørred Salat

Sandra Tate

Hvis din selvtillid endnu ikke strækker sig for at gøre et forsøg på at ryge en side af laks, skal du begynde med ørred

Ingredients

(Server 4)

300 g røget ørred, flaget fra skindet

200 g fine asparges

1 bundt brøndkarse

6 spsk creme fraîche

fintrevet skal af en lille citron

1 spsk finthakket persille

Preparation

Ørred er rimeligt prissat, og selvom det ikke giver et kødfuldt resultat, der kan skæres i skiver, giver det dig herligt rige flager med delikat smag. Vi fandt det alle sammen ret lækkert med citron- og persillecreme, brøndkarse og aspargessalat. Godt brunt brød er næsten essentielt! Server som en let frokost eller en meget imponerende, enkel forret. Alt, der er tilbage, kan nemt kombineres med flødeost, persille og citronsaft til en fantastisk røget ørredpaté.

Sådan marineres ørreden Køb store ørreder og få din fiskehandler til at filetere dem for dig. (Min ørred producerede individuelle fileter, der vejede ca. 165 g hver, en generøs portion for én som forret).

Til 4 fileter (i alt 650 g) brugte jeg en kur af 80 g salt, 60 g lys brun farin, revet skal af en lille appelsin og en spiseskefuld hver af hakket rosmarin og hakkede mynteblade.

Bland kuringredienserne og gnid ind i kødet af ørredfileterne, og læg dem derefter kød mod kød på en tætsluttende beholder.

Dæk til og afkøl natten over.

Skyl krydderurterne og læg fileterne i blød i 5 minutter i rigeligt koldt vand og tør derefter på køkkenpapir.

Lad stå på et køligt sted (hvis det er muligt) i en time for at tørre endnu mere.

For at ryge ørredfileterne: Jeg ved det, jeg ved det, jeg er stadig nybegynder... Jeg ønsker ikke at trække koldrøgsadapteren ud, indstillede Bradley Smoker til ingen varme og placerede nogle egetræsbriketter i stakken.

Når den først var i fuld rygetilstand, var den steget til 50°C trods indstillingen, men jeg fortsatte.

Fileterne blev lagt på en rustfri kurv i Bradleyen, og efter 45 minutters røgning var resultatet halvkogt (let, men ikke helt, uigennemsigtigt) ørredkød. Ikke helt det, jeg havde sigtet efter, da jeg startede, men meget godt alligevel.

Redaktørens note: Når først marinaden var skyllet af, og ørreden var røget, var det svært at vide, at urterne og appelsinen nogensinde havde været der. Når jeg gør dette igen, vil jeg reservere nogle af krydderurterne og skal (ikke salt/sukker) og gnide fileterne med det efter skylning og tørring, men før rygning. Hvem ved, hvordan resultatet bliver?   Jeg brugte kun to af mine fileter til at lave denne forret, og jeg tror ikke, nogen følte sig kort ændret!

Metode:

Blancher aspargesene i kogende, saltet vand i 2-3 minutter.

Dræn og dup tør.

Vask brøndkarsen og dup tør.

Bland creme fraichen, det meste af citronskal og al den hakkede persille i en lille skål, og fordel derefter mellem tallerkenerne.

Tilsæt flager af røget ørred over aspargesene og drys med et par tråde citronskal.

Tilbyd enten citronbåde, eller som jeg gjorde, pres et par dråber citronsaft over ørreden inden servering.

Egetræ
 Træ

Egbisquetter til Bradley Smokers

Det mest alsidige træ af dem alle er eg. Passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og vildt.

Shop Now