Røget Ahornbønner
Lær hvordan man laver dette røget ahornbønner fra bunden. Tilføj noget bacon, så har du en perfekt sideskål til enhver form for røget eller grillet kød.
Ingredients
250 g tørrede store nordlige bønner
½ løg, fint hakket
4 fed hvidløg, hakket
Salt & Peber efter smag
6 skiver bacon, tørret
Til sauce:
¼ kop brun farin
½ kop ahornsirup
2 spsk melasse
1 kop ketchup
1 tsk dijonsennep
1 spsk Worcestershire sauce
1 tsk cayenne chili pulver
1 tsk paprika
½ tsk løgpulver
½ tsk hvidløgspulver
½ tsk selleri frø
Preparation
Læg tørrede bønner i en beholder og dæk dem med nok vand til at dække dem dobbelt.
Læg i blød natten over.
Dræn bønnerne og læg dem i en stor gryde.
Dæk med vand og bring i kog.
Lad det simre i cirka 1 time (eller indtil de er møre).
Si bønnerne og reserver 2 kopper af væsken.
Kombiner ingredienserne til saucen i en stor skål og bland godt.
Kombiner kogte bønner, reserverede væsker og sauce i en gryde eller aluminiumsbageform eller et støbejernsfad/pande.
Kog halvdelen af baconen, indtil den er let brunet, tag den af panden og smuldr den i små stykker.
Tilsæt løg og hvidløg til gryden og steg indtil de er gennemsigtige (3-5 minutter).
Tilsæt bacon, løg og hvidløg til bønneblandingen.
Sæt denne blanding i køleskabet i et par timer (natten over er at foretrække), så smagen kan smelte sammen.
Forvarm ryger til 225°F med ahornsmagsbisquetter.
Top bønnerne med resterende ukogt bacon (dette forhindrer bønnerne i at tørre ud ved at dryppe fedt i blandingen) og læg dem i rygeren i 3 timer.
Rør baconen i halvvejs gennem rygningsprocessen.
Når du er færdig med at ryge, server varm og nyd!
Opskrift af: Lena Clayton
Ahorn
Træ
Med en mildt røget, sød og subtil smag er Maple Bisquettes perfekte til at ryge kalkuner og forstærke smagen af fjerkræ og fuglevildt.
Shop Now