Smoked Cherry Clafoutis Recipe

Røget Kirsebær ClafoutisHvem siger, at du ikke skulle bage om sommeren? Hvorfor ikke gøre det let for dig selv og gøre det i rygeren? Denne dessert går sammen på få minutter og bager smukt i Bradley. Fancy desserter virkede aldrig så god, indtil røg kom på dem!

Ingredients

2 spsk smør

2 spsk mel

2 kopper friske kirsebær - udstenede

2 spsk skivede mandler

3 æg

¼ kop hvidt sukker

2 spsk brun farin

½ Kop universalmel

Knip havsalt

½ kop skummetmælk

½ kop halv og halv fløde

1 spsk mandelekstrakt

1 spsk vaniljeekstrakt

Afslut med flormelis på toppen!

Preparation

Start med at fylde din Bradley Smoker med æble- eller kirsebærpucke og forvarm til 320ºF (160°C).

I et dybt tærtefad, brug smørret og dæk fadet med det. Tag derefter de 2 spsk mel og drys smørret. Dette vil hjælpe dig med at trække desserten ud, når det er tid til at spise!

Tilsæt alle de tørre ingredienser i en mellemstor skål og bland med en gaffel. Tilsæt derefter alle dine våde ingredienser og bland sammen. Det bliver en tynd dej. Bare rolig.

Tilsæt dine kirsebær og mandler i din ret og fordel ud. Hæld dejen over det hele og lad stå i et par minutter for at lade boblerne hæve op og ud af dejen.

Når Bradley Smoker er kommet til temp, læg tærtefadet på en rist og sæt det i midten af rygeren. Dette vil koge i 35-40 min. Når tiden er gået, skal du åbne døren og give den vrikketesten. Den skal stadig have en meget lille mængde vrikke, men sættes på plads. Når dette er opnået, trækkes det ud af rygeren og stilles på en rist. Det vil have pustet op under tilberedning, men forvent, at det tømmes for luft under afkøling. Det er ok!

Når den er afkølet og du er klar til at servere, drys med flormelis og server!

God fornøjelse!

Opskrift af: Cory Walby – Saturday Night Test Kitchen