Røget Æbletærte Opskrift
Ville du ikke starte din dag med dessert, hvis du havde noget hængende rundt i køkkenet?
Ingredients
Tærtebund:
(Dette giver en tærtebund)
1 kopper universalmel
½ Kopafkortning
¼ Kop koldt vand
1 tsk hvid eddike
Æblefyld:
5 æbler
1 kop sukker
2 spsk universalmel
1 tsk kanel
1 tsk vanilje
Brugt udstyr:
P10 Bradley Smoke
Non-stick måtter
Bradley foldbart bord
Bradley Smoker Indstilling:
Tilberedningstid: 95 minutter
Temp: 320ºF eller 160°C
Træ: Æble
Rygetid: 20 minutter (valgfrit)
Preparation
I en skål tilsættes 1 kop mel og ½ kop shortening, og bland med en konditor. Tilsæt derefter ¼ kop koldt vand, 1 tsk. eddike, og bland indtil skorpen er dannet. Pas på ikke at blande for meget.
Brug en meldrysset overflade, rul dejen ud og form den til en cirkulær form.
Læg dejen i tærteformen og skær alle stykker af, der er for lange eller stikker ud af din form.
Brug en skræller, skræl hvert æble og skær det i små stykker. Sørg for at udelade kerne og frø (de smager ikke for godt).
I en røreskål tilsættes de skårne æbler, 1 kop sukker, 2 spsk. fire, 1 tsk. kanel, 1 tsk. vanilje og bland.
Kom tærtefyldet i tærteformen og dæk med endnu en tærtebund. Klem tærtebunden hele vejen rundt om panden med en gaffel eller fingrene.
Lav 4 slidser i midten af skorpen.
Placer i Bradley Smoker ved 320ºF (160°C) i 1 time og 35 minutter.
Afkøl i 30 minutter før servering, god fornøjelse!