Røget Apple dansk/Kringle Opskrift
En fantastisk sød og røget opskrift på de kolde vintermåneder!
Ingredients
2 kopper mel - sigtet
¼ tsk salt
1 kop smør
1 kop creme fraiche
2 æbler
3 spsk brun farin
2 spsk ahornsirup
Kanel, muskatnød, kardemomme og/eller stødt nelliker
Ægvask: 1 æg og ¼ kop mælk pisket sammen
Preparation
Bland mel og salt sammen.
Skær smør i melblandingen.
Rør creme fraiche.
Dæk dejen til og stil den på køl natten over.
Røg æbler i 1 time ved 200°F med ahornbisquetter. Når du er færdig, skæres de afkølede røgede æbler i skiver og tilsættes brun farin og de ønskede krydderier.
Del imens dejen i fire.
Rul hver fjerdedel til et rektangel omkring 1/4" tykt på en meldrysset overflade (en ad gangen, og opbevar de udrullede kvarte i køleskabet).
Skær en række strimler ½" tykke gennem dejen på hver side, og lad 2-3 tommer af midten være uskåret.
Læg snittede røgede æbler i den uudskårne midterste del af dejen og drys brun farin, kanel, muskatnød, kardemomme og/eller stødt nelliker.
Skift fra den ene side af dejen til den anden, fold strimlerne ind for at danne en fletning, pres enderne sammen for at forsegle.
Gentag med de resterende kvarte af dejen.
Læg dem på en bageplade dækket med bagepapir og pensl med æg.
Dryp ahornsirup over fletninger.
Bages i 30 minutter ved 375°F.
Opskrift af: Lena Clayton