Maple røget Tunfisk Opskrift
Denne røget tunfiletopskrift er den perfekte måde at imponere dine middagsgæster på. Marineret natten over med en smagfuld blanding af urter og krydderier, derefter langsomt kogt i en Bradley-ryger ved hjælp af ahornbisquettes, det er en lækker tilføjelse til ethvert måltid. Server med grøntsagsstørrende og rispilaf til et komplet og tilfredsstillende måltid.
Ingredients
4 stykker tunfilet – 2 kg (4 lb)
Madolie
Marinade:
15 Ml (1 spsk) tørret dildukrudt
15 Ml (1 spsk) sennepsfrø
45 Ml (3 spsk) salt
5 ml (1 tsk) stødt sort peber
125 ml (½ c) brun farin
2 laurbærblade
1000 ml (4 c) vand
Preparation
Aftenen før du planlægger at servere fisken, blandes marinadeingredienserne i en mellemstor skål, så salt og sukker er helt opløst.
Kom marinade i en stor tung plastikpose, tilsæt fisk, forsegl og stil på køl natten over.
Tag fisken ud af posen og dup den tør.
Rygemetode:
Forvarm Bradley Smoker til mellem 105°C og 120°C (220°F og 250°F).
Læg fisken på olierede stativer og brug kiketter med ahornsmag røg/kog i 1 ½ til 2 timer.
At tjene:
Røget tunfilet er lækkert serveret med grøntsagsrøre og rispilaf.