Best Smoked Salmon LOX Recipe

Bedst røget Laks lox Opskrift



Efter at have søgt efter forskellige opskrifter på god lox, oprettede jeg endelig denne, som er en samling af mange, jeg har hørt om, prøvet og ændret. At lave god røget laks er ikke et mysterium eller et spørgsmål om held. Det er et spørgsmål om tålmodighed og tid. Med denne opskrift har jeg været i overensstemmelse med mine resultater.

Denne proces er kun til kold ryge -laks (LOX), helst med en Bradley -ryger.

Efter at have talt med et par mennesker, der gør dette for at leve, fik jeg den proces, de bruger. Da de ikke ville opgive opskriften, skabte jeg min egen. Du kan tilføje enhver smag, du vil have til den våde saltvand. Mere hvidløg eller sojasovs, citron, korianderfrø, der er ingen regler for smag. Du kan bruge mere eller mindre brunt sukker afhængigt af din smag, men prøv min som den er, og juster dig, når du prøver det. For dem, der prøver det, vil du ikke være ked af det. Send dine resultater, og du er velkommen til at dele dette med andre, men giv kredit, hvor det skyldes.

Vigtigt: Læs disse instruktioner over et par gange, før du forsøger at bruge denne opskrift. Det vil hjælpe dig med at forstå processen.

Jeg har forsøgt at understrege og detaljere de kritiske trin, og hvor temperaturen er vigtig.

Hvis jeg overdrev detaljerne, får du ingen undskyldning fra mig. Da jeg gjorde det for min første gang, ville jeg have dræbt for detaljer; detaljer; detaljer.

Disse instruktioner er i en gennemsnitlig størrelse fisk på 10-12 lbs (inden de bliver fileteret).

Coho er bedst, men jeg har også brugt Atlantic med succes. For mindre fisk skal du forkorte tiden og for større fisk forlænges tid.

Ingredients

Ingredienser til tør saltlage:

5 Lb Kosher eller konservesalt

6 Lb mørk brun farin

Ingredienser for våd saltlage:

3,5 gal vand

6 kopper kosher eller groft (ikke-jod) salt

6 kopper brun farin

2 kopper ægte ahornsirup

¼ Kop hele sorte peberkorn

2 fed hvidløg og hakket frisk dild - efter smag

Preparation

Tør saltlage:

Bland salt og sukker godt, brug dine hænder til at bryde klumper af brun farin. Dette vil blive brugt til tør saltning af fisken. Du skal bruge GROV (ikke iodiseret) eller kosher salt. Enhver resterende tør blanding kan placeres i en forseglet beholder eller ziploc-poser. Den holder længe, indtil du får brug for den igen.

Brug en lille beholder, der er lige bred og lang nok til at lægge hele dine fileter fladt, fordel en jævn ½” lag af den tørre saltlageblanding på bunden (jeg bruger en Rubbermaid-beholder lige lang nok til fileterne og bred nok til to side om side). Læg det første lag fileter med skindsiden nedad på den tørre blanding. Dæk nu fileter med mere tør blanding (½″). Læg næste lag fileter ovenpå med skindsiden opad (kød mod kød). Dæk med½″ tør blanding.

Sørg for, at fisken er helt dækket af blandingen (det er derfor, størrelsen på din beholder er vigtig, så du ikke spilder overskydende blanding).

Fortsæt med at lægge fisken i lag. Du kan placere dem lige som du vil, så længe de er forholdsvis lige og flade. Denne proces vil fjerne overskydende fugt fra fisken og virkelig gøre den fast. Stil fisken i køleskabet i 7-8 timer.

Forbered våd saltlageopløsning:

I en 5 gallon madspand (eller ikke-metalbeholder, der er stor nok til at indeholde din fisk og saltlage), bland alle ingredienser godt, og sørg for, at alt salt og sukker er helt opløst.

VIGTIGT: Tjek saltindholdet (saltkoncentrationen) – et frisk råt æg (i skallen) flyder i blandingen. Hvis det ikke gør det, skal du tilføje en anden ½ kop salt og bland godt, og tjek derefter igen for at se, om ægget vil flyde. Hvis den stadig ikke flyder, tilsæt en anden ½ kop salt, gentag efter behov, indtil ægget flyder. Lad saltlagen stivne i mindst 5 timer, før du bruger den.

Læg fileter, der er blevet tørlagede, skyllede og halverede, i den våde lage.

Dæk med en tallerken, så alle fisk er helt nedsænket. Lage i 7-9 timer.

Opfriskning af din filet:

Fjern fileterne fra saltlagen og skyl i ferskvand. Kassér saltlage og skyl din spand (eller beholder, som du vådlagede fisken i), og sørg for at alle krydderier, peberkorn osv. er fjernet.

Læg nu fileterne tilbage i spanden og fyld med rent vand. Lad vandet løbe ned i spanden (brug ikke for meget tryk ellers beskadiger du fisken) for ½ time, og rør forsigtigt i fisken med hånden hvert 7.-10. minut.

Smag på et lille stykke af fisken. Hvis den stadig er for salt, skal du skylle i yderligere 10 minutter, men ikke mere, ellers begynder fisken at blive vandfyldt (svulme). Jeg laver min i 30 minutter og har konsekvent fremragende resultater.

Tørring før rygning:

Fjern fisken fra våd saltlage, dup tør med køkkenrulle.

Brug dine Bradley-stativer (de med teflonbelagte fungerer bedst), vend stativerne på hovedet og læg fisken på stativerne med skindsiden nedad. Det er vigtigt at bruge stativerne på hovedet, så fisken bliver suspenderet og kan lufttørre Top og bund.

Lad fisken tørre i ca 1 time. Når fisken bliver lidt klistret på kødet, side de er færdige og klar til røg.

Kun kold røg:

Du må ryge fra 1-3 timer, afhængigt af dine præferencer og smag med el-røg. Sørg for, at varmeelementet (hjælpebrænderen) er slukket i Bradley-enheden, eller endnu bedre, at stikket er taget ud af røggeneratoren. Jeg bruger et Polder-grilltermometer med fjernpersonsøgeren og har sonden hængende gennem den øverste ventil og personsøgeren for at give mig besked, hvis temperaturen kommer op på 75ºF.

OVERVÅG OM TEMPERATUREN. HVIS DET GÅR OVER 80ºF DIN FISK ER ØDELAGT.

Fyld drypskålen med is og tilføj en god blok is mellem nederste hylde og nederste plade. Selvom du dækker 2/3 af hullerne i tallerkenen, har det ingen indflydelse på, at røgen når fisken. Når isen smelter, drypper den ned i skålen (ikke på røgbrænderen). Godt design af Bradley!

Placer en stor aluminiumspande under drypskålen for at fange, at vandet løber over fra vandskålen. Det holder 60-75 grader, når det er -10 udenfor. Når min personsøger slukker og fortæller mig, at den er for varm, ved jeg, at isen er smeltet, og jeg skal tilføje mere. Du kan bruge den nederste hylde og stille en isfyldt aluminiumspande på risten, men på den måde mister du muligheden for at bruge den nederste hylde. Det er op til dig. Bare hold øje med temperaturen! (behøver jeg at sige det igen)