Bradley Røget blæksprutte , Chorizo, kikærter og middelhavsgrøntsager
Blæksprutte forkæles så let ved at koge, så vær også blid med røg.
Ingredients
(Server 4)
2 spsk olivenolie
1 løg, pillet og skåret i tynde skiver
2 ramiro peberfrugt, kernet, halveret og skåret i tynde skiver
300 g kogechorizo
4 modne tomater, hakkede
1 dåse kikærter
salt peber
300 g røgede blæksprutteringe
1 fed hvidløg, knust & finthakket
1 spsk olivenolie
1 rød chili, kernet og fint skåret
saft 1 lime
2 spsk friskhakket koriander
Preparation
Rygende blæksprutte
Først og fremmest, bed din fiskehandler om at gøre alt det rodede rengøring og forberedelse. Min reducerede dette dejlige par mellemstore blæksprutter til rene, lidt store stykker og ringe. De var superfriske, og jeg koldrøg dem, så snart jeg fik dem hjem - i blot 10 minutter i et eget røgfyldt Bradley-skab, med den øverste spjæld lukket. Fjern og afkøl.
En dejlig levende, frisk, farverig sommerret med et strejf af røg og chili varme.
Metode:
Stil en stor stegepande eller wok over medium varme, tilsæt 2 spsk olivenolie sammen med skiver af løg og rød ramiro peberskiver og steg af i ca. 8 minutter, så de visner og får farve i kanterne.
Skær chorizoen i 1 cm stykker og kom den i gryden, kog i yderligere 8 minutter.
Tilsæt nu de hakkede tomater og afdryppede kikærter, bring det op på temperatur, smag til med salt og peber og lad det simre i yderligere 5 minutter.
Krydr den røgede blæksprutte let.
I en anden stegepande opvarmes den resterende olivenolie, drysses finthakket hvidløg og chili i og steges i 1 minut, inden blæksprutteringene tilsættes på panden - steges ved høj varme i ca. 2 minutter (så snart ringene bliver til mælk). hvide i stedet for uigennemsigtige er de tilstrækkeligt kogte - kog ikke for meget, ellers bliver de læderagtige).
Pres hurtigt saften fra din lime over og tilsæt derefter grydens indhold til chorizo og grøntsagerne.
Kom til sidst koriander i og fold det hele sammen inden servering med det samme med rigeligt franskbrød.
Egetræ
Træ
Det mest alsidige træ af dem alle er eg. Passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og vildt.
Shop Now