Bradley Smoked Sprats & Seeded Soda Bread

Bradley Røgede sprats & Podet sodavand

Sandra Tate

Sprats er uklare til at forberede sig, men så værd at gøre.

Ingredients

(Server 6)

750g meget frisk brisling

20 g salt

at tjene:

citronbåde

kviste af brøndkarse

til sodavandsbrødet:

400 g almindeligt mel

100 g almindelig fuldkorn

20 g blandede ristede frø

1 afrundet tsk bicarbonat sodavand

1 tsk salt

340 ml varm mælk

40 g smeltet smør

1 spsk citronsaft

Preparation

Forberedelse af brisling:

Brug en lille, skarp kniv til at skære rent langs maven, træk indmaden ud og skyl.

Skær nu hovedet af og skub en tommelfinger forsigtigt ned inde i brislingen på hver side af rygbenet for at løsne den, før du trækker rent ud af fisken (halen følger med).

Trim nu langs bugkanten for at fjerne spor af finne. Jeg købte 750 g brislinger og talte 40 af dem! Det tog en del tid og tålmodighed, men resultatet blev smukke små fileter, næsten benfri. Simpelthen lækker til frokost eller som forret

Metode:

Når de er fileteret, dryss brislingfileterne med salt og lad dem stå i 15 minutter.

Skyl og dup helt tør med køkkenpapir.

Gør Bradley Smoker klar med flere kirsebærbisquetter i stakken. Opvarm skabet til 70°C.

Læg fileterne parvis (kød til kød) på en rist og læg dem over i rygeren over en drypbakke.

Ryg i cirka 45 minutter - 1 time, lad køle af, køl.

Forvarm ovnen til 200°C.

Læg alle de tørre ingredienser til sodavandsbrødet i en stor skål, bland let med fingrene.

Lav en fordybning i midten og hæld mælk, smeltet smør og citronsaft i.

Kom ingredienserne sammen til en let klistret dej og vend dem ud på en meldrysset overflade.

Ælt i et minut og form til en kugle.

Læg dem på en meldrysset bageplade og flad let med en kagerulle, inden du laver det traditionelle kryds på toppen ved at trykke ned på håndtaget af en træske.

Bages i 30 - 40 minutter, indtil de er brune og sprøde.

Server de røgede brislinger med citronbåde, brøndkarse og lunt sodavandsbrød.

Kirsebær
 Træ

Kirsebærbisquetter til Bradley Smokers

Kirsebærbisquetter giver en mild, sød og frugtagtig aroma perfekt til rygning af fjerkræ, fisk, skaldyr, oksekød, svinekød, lam, vandhøns, grøntsager og ost.

Shop Now