Bradley Røget makrel Pate
Makrel er en lækker fedtet, fuld aromatiseret fisk, der beder om at blive røget.
Ingredients
400 g røget makrel, skindet fjernet
200 g flødeost
1 spsk cremet peberrod
saft af en citron
1 spsk finthakket persille
skiver surdejsbrød, ristet
citronbåde til servering
Preparation
De er nu ankommet i overflod omkring Storbritanniens kyster og repræsenterer den perfekte grund til at fyre op (eller skulle det være røg op) din Bradley Smoker denne påske.
Til 800 g makrel, fileteret og renset, bland 50 g salt med 50 g lys brun farin og saft af en citron.
Gnid kuren ind i kødsiden af fisken og læg kød til kød sammen i en tæt beholder.
Lad stå i 30 minutter og skyl derefter grundigt, dup tør og læg på Bradley ståltrådskurve med afstand fra hinanden.
Lad fileterne tørre på et køligt, luftigt sted i en time (ikke i køleskabet).
Opvarm Bradley Smoker til 150°F/65°C - 170°F/75°C, fyld med 3 egebisquetter, og ryg i ca. 1 time eller indtil kogt. Lad det køle af og stil det derefter på køl.
Redaktørens note: Hvis du ikke er i stand til at fange din egen, men har en god fiskehandler, vil du være sikker på at få den friskeste makrel, fanget den morgen. For de bedste resultater bør du tilberede den samme dag (køb nok til at ryge, og et par til at servere frisk fra en grill, hvis du vil værdsætte den store alsidighed ved denne dejlige fisk). Til rygeformål vil det være godt for dig at bede fiskehandleren om at filetere fisken. Fjern eventuelle spor af mørke, blodige områder af fisken, ellers vil de plette smagen med en bitter eftersmag. Når fileterne er røget, holder de sig godt i op til 5 dage i køleskabet, men (som med det meste) jo friskere de er, jo bedre bliver de.
Du skal have fileter nok til at lave dette som forret eller let frokost – og nogle skal stå til en anden dag. Morgenmad med røget makrel med pocheret æg er en sikker vinder.
Metode:
Forbered og ryg makrellen i henhold til instruktionerne ovenfor.
Afkøl helt, pak ind i fedtsugende papir og stil på køl.
Fjern skindet fra makrellen (og det mørkebrune kød - hvis du er kræsen med hensyn til præsentationen!), og eventuelle knogler, du støder på (små er ikke et problem for halsen), og fliser derefter kødet forsigtigt med fingrene.
Reserver 100 g af den flagede fisk.
Læg den resterende røgede makrel i en skål og riv flagerne groft med to gafler (behold en vis tekstur).
Bland flødeost og peberrod i og smag til med citronsaft.
Vend den hakkede persille i og hæld rigelige mængder på varme toasts.
Til sidst pyntes med noget af den reserverede makrel og drysses med mere persille.
Server med en citronskive.
Egetræ
Træ
Det mest alsidige træ af dem alle er eg. Passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og vildt.
Shop Now