Bradley Smoked Mussel & Monkfish Soup

Bradley Røget musling & monkfisk Suppe

Sandra Tate

Delikate ingredienser kræver delikat behandling.

Ingredients

(Server 4)

800 g muslinger, let røget

750 g tyk havtaske, skåret i 3 cm medaljoner

700 ml fiskefond

100 g creme fraiche

500g små nye kartofler, skrubbet og kogt til kogt

3 mellemstore porrer, trimmet, vasket, halveret og skåret i tynde skiver

30 g smør

2 spsk olivenolie

125 g unge spinatblade, vasket

2 modne tomater, kerner fjernet og skåret i små tern

salt peber

friskpresset citronsaft efter smag

Preparation

Heldigvis er muslinger nu let tilgængelige hele året rundt på grund af dyrkning af rebsystem, og disse var særligt gode.

De skal dog behandles med omhu (ikke kun for at undgå en dårlig mave), men for at undgå at forvandle en delikatesse til et gummiagtigt, tørt, skuffende tilbud. Fordi jeg ville inkludere havtaske, ville jeg også undgå en overvældende stærk røgsmag til muslingerne.

Du skal bruge en god mængde fiskefond til denne opskrift, som jeg dækkede i 'editor's note' på maj-bloggen, jeg foreslår, at du vender tilbage til den, hvis du har lyst til at lave din egen (og det anbefaler jeg kraftigt, at du gør) .

Forbered muslingerne ved at smide dem i koldt vand og hvirvle rundt for at få dem til at lukke. Hvis de efter kraftig klapren mod andre muslinger stadig ikke har lukket sig, er det bestemt på tide at kassere dem; de er døde og kan forårsage alvorlige maveproblemer, hvis de indtages.

De raske muslinger skal nu renses for havmuslinger og overfladeaffald ved skrubning, og 'skægget' (fibermateriale, der fastgør muslingen til rebet) skal forsigtigt trækkes væk.

Muslingerne skal nu tilberedes omgående.

Opvarm en tomme vand i en stor gryde til et rullende kog, sæt et dørslag med muslinger over vandet og dæk med et låg for at dampe.

Damp i 3-4 minutter eller indtil skallerne er åbnet, må IKKE overkoges.

Fjern straks fra varmen.

Sådan ryger du muslingerne:

Fordi jeg ikke ønskede at risikere, at muslingerne kogte yderligere, eller faktisk tørrede ud, valgte jeg at forbinde Cold Smoke Adapteren til Bradley Smoker og lukke den øverste ventil på rygeren.

Jeg tilføjede egebisquetter til stakken, og da skabet var fyldt med røg, lagde jeg muslingerne deri, spredt fra hinanden, stadig i deres skaller, på en rist over en foliedrypbakke. Jeg tillod dem 20 minutters koldrøgning med udluftningen nu lidt åben. FÆRDIG!

Resultat: fugtige, delikat røgede muslinger.  

Dette er en familiefavorit, selvom de røgede muslinger var nye i retten. De tilføjede utvivlsomt en subtil, men karakteristisk smagsnote, og vi nød alle retten utroligt meget. Jeg tror, vi taler 'uhæmmet succes'! Jeg kalder det suppe, men det er en mættende hovedretssuppe.

Smelt smørret i en stor gryde, tilsæt olivenolie og de finthakkede porrer, læg låg på og sved ved meget svag varme i 5-6 minutter for at blive blød.

Hæld den varme bouillon i, lad det simre og smag til med salt og peber.

Rør creme fraichen i og kom de kogte kartofler i gryden.

Kog forsigtigt i yderligere 5 minutter, tilsæt derefter stykkerne af havtaske, og skub dem ind i spiritussen for at sikre, at de pocherer jævnt.

Efter 2 minutter tilsættes de hakkede tomater, ung spinat og de røgede muslinger.

Dæk til og steg videre i yderligere 2-3 minutter, indtil spinaten er visnet og muslingerne er rygende varme.

Smag til og foretag de sidste justeringer af krydderier, og tilsæt citronsaft til sidst for at undgå misfarvning af spinaten.

Fordel mellem varme skåle og server med det samme.

Egetræ
 Træ

Egbisquetter til Bradley Smokers

Det mest alsidige træ af dem alle er eg. Passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og vildt.

Shop Now