Bradley Smoked Cod's Roe Taramasalata

Bradley Røget torskens række Taramasalat

Sandra Tate

Fantastisk hvad et par solrige dage og lidt varme vil gøre for dig. Jeg har allerede forladt gryderetten og vendt tilbage til salater, så da jeg så en pragtfuld visning af COD -roes på min fiskehandler, kunne jeg ikke modstå trangen til at gøre min yndlings græske dip, taramasalata,

Ingredients

150g røget torskerogn

100 g gammelt hvidt brød, smuldret

1 fed hvidløg, knust

saft af en citron efter smag

let olivenolie (75 ml-100 ml)

varmt pitabrød til servering

Preparation

Da de er en tvillingafskediget og meget skrøbelig, ligner de en uhyggelig lighed med testikler, og derfor tog jeg den forholdsregel at ryge og flå membranen af dem til mit åbningsbillede her. Som du kan se, er de sarte, fine og absolut ikke i pastelrosa nuancen af kommercielt fremstillet taramasalata. Selvfølgelig er røget torskerogn ikke kun til taramasalata, med en vægt på omkring 400 g vil der være masser tilbage til at smøre på toast med flødeost og et skvæt citronsaft.

Rygemetode:

Drys havsalt i et fad, læg forsigtigt torskerognen over, og drys derefter mere salt over overfladen. Dæk til og lad stå et køligt sted i en time, skyl derefter og dup tør. Lad tørre på en Bradley-rist i yderligere et par timer.

Tilføj æbletræ-bisquetter til stakken af din Bradley Smoker og indstil til 70°C. Når skabet har nået sin temperatur, ryges torskens rogn i 2 timer. Membranen bliver gylden og nem at pille væk og efterlader en skål smuldret, let røget rogn.

I køkkenet

Brødskorperne skal fjernes inden brødet smuldres. Udblød krummerne kort i koldt vand og pres derefter væden ud.

Smuldr torskerognen i en foodprocessor og tilsæt det udblødte brød, presset hvidløg og saften af en halv citron, forarbejd til det er glat, og begynd derefter at tilsætte let olivenolie i et jævnt dryp (som med mayonnaise), indtil du har en tyk , cremet konsistens.

Smag til og juster krydderier ved at tilføje lidt salt, kværnet hvid peber og mere citronsaft, hvis det er nødvendigt. Dæk til og stil på køl i flere timer for at blødgøre smagen før servering.

At tjene:

Server med kalamata-oliven og andre meze-retter som hummus, melitzanosalata og zatziki sammen med rygende varme pitabrød.

Æble
 Træ

Æblebisquetter til Bradley Smokers

En let, frugtig og let sødlig røgaroma, der passer til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og ost.

Shop Now