Bradley Smoked River Cobbler Fishcakes with Poached Eggs

Bradley Røget flod skomager fiskekager med posjerede æg

Sandra Tate

River Cobbler er en delikat, hvid kødet, flassende fisk, ikke i modsætning til torsk eller haddock og kræver ikke kraftig rygning.

Ingredients

(Server 4)

  • 250 g røget flodskovler (se ovenfor)
  • 600 g kartofler
  • 2 forårsløg, trimmet og hakket fint
  • bundt flad bladpersille, finthakket (en rund spsk)
  • 2 cm frisk ingefær, skrællet og meget fint hakket
  • saft af en halv citron
  • salt og peber efter smag
  • friske brødkrummer til overtræk (læg et halvt brød tørt brød i en processor, pulsér til krummer - rester kan gemmes i fryseren til en senere dato)
  • olivenolie
  • salatblade
  • 4 æg
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • Preparation

    Jeg indrømmer, at jeg aldrig har hørt om denne fisk, før i denne uge, da en pensionist i Sainsburys talte til mig i fiskeafdelingen og anbefalede den varmt. Den er betydeligt billigere end torsk og kuller, som den ellers minder meget om og kommer fra en certificeret bæredygtig kilde, dog Vietnam. Jeg forstår, at den nu er tilgængelig i flere af de store supermarkeder.

    Flodskovler er en delikat, hvidt kød, flaget fisk, ikke ulig torsk eller kuller og kræver ikke kraftig rygning; en time i Bradley giver en dejlig smag uden at overvælde den.

    Bland først 100 g fint havsalt med 450 ml koldt vand for at lave en lage.

    Tag en 250 g pakke skomagerfileter og pak den ud i en tætsluttende beholder, og nedsænk den derefter i saltlage.

    Lad stå i 30 minutter og skyl derefter og dup helt tør på køkkenpapir.

    Indstil Bradley Smoker til koldrøgning (på denne tid af året har jeg fundet ud af, at det er koldt nok til at ryge uden koldrøgsadapteren, især med korte rygetider).

    Tilføj nogle egetræskiketter til stakken, og åbn den øverste åbning.

    Læg fileterne fra hinanden på en rist og ryg i 1 time.

    Fjern, pak ind i husholdningsfilm og stil på køl indtil det skal bruges.

    Metode:

    Forvarm ovnen til 180°C, forvarm også grillen.

    Læg skomagerfileterne på et stykke let olieret folie og grill i 4 minutter (de bliver ikke helt gennemstegte) og stil dem til afkøling lidt.

    Skræl kartoflerne, skær dem i stykker og kog dem møre, afdryp.

    Mos kartoflerne groft og stil dem til afkøling lidt.

    Kom de hakkede forårsløg, ingefær, persille og citronsaft i en stor skål med lidt krydderier.

    Flag forsigtigt fiskefileterne med fingrene i skålen.

    Tilsæt nu kartoflerne og bland grundigt, men forsigtigt, for ikke at miste al tekstur.

    Smag til og juster evt.

    Fordel blandingen i 4 store kugler. Form disse til bøffer på mindst 2 cm tykkelse.

    Fordel brødkrummer på en stor tallerken, og tryk let fiskefrikadellerne ind i krummerne, en fiskefrikadelse ad gangen, og løft krummerne på toppen og siderne for at dække dem jævnt. Når den er belagt, flyttes til en bageplade.

    Når alle er klar, dryp hver med olivenolie.

    Bages i 30 minutter eller indtil rygende varm og gylden.

    Sæt fiskefrikadellerne på opvarmede tallerkener.

    Fyld en gryde til en dybde på ca. 5 cm vand og tilsæt hvidvinseddike.

    Bring i kog, reducer varmen til en livlig simre og knæk æggene i et efter et.

    Pocher i cirka 2 minutter og fjern med en hulske.

    Kom dressede salatblade på tallerkenerne og læg et pocheret æg på hver fiskekage og server med det samme.

    Egetræ
     Træ

    Egbisquetter til Bradley Smokers

    Det mest alsidige træ af dem alle er eg. Passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og vildt.

    Shop Now