Bradley's Famous Hot Smoked Salmon Recipe

Bradleys berømte Varmrøget laks Opskrift



Temperaturer brugt i denne opskrift er i ca. 20 lbs fisk. Jo flere fisk der er i rygeren, jo længere tid tager enheden om at varme op.

Ingredients

Kure (hvidt sukker & salt – ca. forhold mellem 500 g/1 lb salt til 60 g/2 oz sukker)

Vegetabilsk olie

Hvidløg og løg salt eller pulver. Erstat hvidløg og løg med dild eller ingefær eller tør sennep.

Grov sort peber

Tørret persille eller purløgsflager

Preparation

Efterlad skind på laks. Hvis fileten er over 1" tyk, skæres kødet hver 2" til 3" ca. 1/2" til 3/8" dybt, parallelt og i retning af ribben.

Drys fisk med en rigelig mængde vegetabilsk olie. Drys kur kraftigt og jævnt på fileten. Brug nok kur, så kuren ikke våder ud i olien.

Drys en moderat mængde ønskede krydderier over fileten.

Gnid krydderierne og læg dem let ind i fileten, inklusive eventuelle snitflader.

Drys en moderat mængde groft sort peber på fileten.

Pak to laksefileter af samme størrelse, kød til kød, med plastfolie eller en plastikpose, og læg dem derefter i en køler.

Dæk fisken til for at sikre, at luften ikke har adgang, og stil den på køl i 14 til 20 timer.

Rygning:

Fjern fisken fra kuren og læg skindsiden nedad på olierede stativer.

Gnid filet for at udjævne den resterende kur og drys persille eller purløgsflager over.

Placer stativerne i Bradley Smoker.

Brug bisquetter med alsmag til at starte Bradley Smoker ved en meget lav temperatur, 40°C til 60°C (100°F til120°F), i 1 til 2 timer.

Efter de første par timer øges temperaturen til 70°C (140°F) i 2 til 4 timer.

Afslut ved 80°C (175°F) i 1 til 2 timer.