Brunch of Bradley Hot Smoked Skate Wing & Eggs Florentine

Brunch of Bradley Hot Smoked Skate Wing & Æg Florentine

Sandra Tate

Skate er en kødfuld fisk, perfekt til makulering fra knoglerne, når de først er røget.

Ingredients

(Server 2)

Til hollandaisesaucen:

100 g smør i tern

2 æggeblommer

1/2 spsk koldt vand

1/2 spsk citronsaft

Salt

Peber

Til den røgede skate & æg Florentine:

2 - 4 afrundede spsk strimlet, røget skatevinge

Lun forsigtigt 2 ristede skiver surdejsbrød – eller muffins, hvis du foretrækker det

2 store håndfulde babyspinatblade, dampet til visne og let presset

2 - 4 æg (afhængig af appetit!), pocheret

Preparation

Skate er en kødfuld fisk, perfekt til at rive fra knoglerne, når den først er røget - og så rig, at en 500 g vinge giver nok til at lave en helt speciel brunch for 2, og stadig have rigeligt til overs til en anden lejlighed.

Lav en lage ved at opløse 150 g salt i 600 ml kogt vand, og tilsæt et par fed hvidløg knust med siden af en køkkenkniv og en kvist rosmarin.

Når den er afkølet, nedsænk skøjtevingen i saltlage i en tætsluttende beholder og lad den stå i en time.

Fjern, skyl og dup helt tørt på køkkenrulle og overfør derefter til en Bradley Smoker rist med hvid hudside nedad.

Kassér lage, hvidløg og krydderurter.

Tilføj 8 æblebisquetter til Bradley Smoker-stakken og indstil skabet til en temperatur på 100°C.

Når temperaturen er nået, skubbes skatevingen på hylden ind i midten af skabet og ryges i 2 timer eller indtil du har en kernetemperatur på 70°C.

Lad det køle af, dæk til og stil på køl indtil det skal bruges.

Metode:

Lav hollandaisesaucen.

Læg æggeblommerne i en skål over kogende vand (skålen må ikke være i direkte kontakt med vandet), tilsæt vand og citronsaft og pisk til bleg og tyk, tilsæt derefter det kolde smør i tern et par terninger ad gangen. tid, mens der piskes hele tiden.

Når alle terninger er blevet indarbejdet vil du have en luksuriøs sauce.

Fjern skålen fra bain marie og væk fra varmen og fortsæt med at piske forsigtigt i yderligere et minut, indtil varmen er aftaget.

Smag nu til, smag til med salt, peber og mere citronsaft, hvis det er nødvendigt.

Lad stå i skålen over varmt vand for at forhindre det i at afkøle og størkne.

Pocher æggene, som for det bedste resultat skal være meget friske, i kogende vand med et skvæt vineddike (dette hjælper med at holde formen) i 3 minutter, dræn og dup tør med køkkenpapir.

Læg let smurt toast på 2 varme tallerkner, dæk med lune spinatblade og den revne skatevinge.

Tilsæt et eller to pocherede æg og hæld hollandaisesaucen over.

Spis (og nyd) med det samme!

Æble
 Træ

Æblebisquetter til Bradley Smokers

En let, frugtig og let sødlig røgaroma, der passer til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og ost.

Shop Now