Citrus & røget Ørred Endiv salatopskrift
Salat ved dine fingerspidser er en fantastisk opskrift på fester. Eller hvis du er som mig, vil du bruge enhver undskyldning for at spise med dine hænder!
Ingredients
1 Lb ørred eller anden hvid fisk
Til saltlage:
500 ml vand
6 spsk kosher salt
6 spsk granuleret sukker
2 fed hvidløg - pillet og halveret
1 spsk limesaft
Til salat:
4 hoveder af endivie
1 grapefrugt - sektioneret og i tern
Saft og skal af 1 citron
1 Skalotteløg - hakket
2-3 spsk frisk persille - hakket
Salt & Peber - efter smag
Preparation
Bland alle ingredienser til saltlagen.
Læg ørreden i en glasskål/beholder, dæk med lage og stil på køl natten over.
Skyl ørreden og dup den tør.
Læg ørreden, med skindsiden nedad, i røger, forvarmet til 225°F med Alder bisquettes og røg i ca.½ - 2 timer.
Flæk ørredkødet fra benene og fjern skindet.
Læg ørredkød i en skål og vend sammen med grapefrugt, citronsaft & halvdelen af skal og skalotteløg og smag til med salt og peber.
Skær bunden af hvert endiviehoved af og fjern individuelle endiviespyd fra hovedet.
Scoop ørredblandingen i spyd.
Pynt med persille og resten af citronskal.