EN KEDGEREE Morgenmad Med Bradley Smoked Ling
Vi bliver konstant mindet af miljøforkæmperne om at prøve forskellige fisk for at hjælpe med at bevare vores fiskebestande. Her bliver vi kreative med Ling ...
Ingredients
til kedgeree (nok til fire):
750 g koldrøget lange filet
50 g smør
1 lille løg, pillet og finthakket
2 cm tern frisk ingefær, skrællet og finthakket
1 tsk gurkemeje
1 tsk Madras karrypulver
300 ml basmatiris
600 ml hønsefond
salt peber
at færdiggøre:
4 æg, kogt i 6 minutter, afkølet, pillet og halveret
1 spsk finthakket persille
saft af en citron efter smag
Preparation
Denne måned byder vi på ling - kender du ikke til det? Nå, det er tæt på torsk eller kuller i udseende; en dejlig hvid, flaget fisk, der er både delikat og saftig, når den ryges. Vi bliver konstant mindet af miljøforkæmpere om at prøve forskellige fisk for at hjælpe med at bevare vores fiskebestande. For at være helt ærlig, ville jeg være hårdt presset på at kende forskel på lange og kuller, men da de fileter, der blev tilbudt hos min fiskehandler, var de tykkeste og flotteste på dagen, købte jeg lange. Jeg koldrøg en filet, der vejede 750 g, og besluttede at forkæle familien med en af de bedste søndagsmorgenmad, jeg kender, kedgeree. Det kunne kun forbedres ved at få en anden til at lave mad. Bare se på de smukt fugtige fiskeflager!
Metode Rygning af lange:
Lav en lage af 1 liter kogende vand, 30g salt og 20g lys brun farin. Rør, indtil salt og sukker er opløst, og afkøl derefter helt, inden lange fileten nedsænkes i saltlage med kødsiden nedad. Lad stå i 1 time og dræn derefter, dup tør med køkkenrulle og lad natten over uden låg i køleskabet.
Fyld Bradley Smoker med en stak egebisquetter, sæt den kolde rygeboks på, og lad skabet fyldes med røg. Læg fileten med skindsiden nedad på en trådhylde og ryg i 1 1/2 time.
Afslut i køkkenet
Forvarm ovnen til 180°C. Læg langefileten med skindsiden nedad på en plade og bag den i 10 minutter, fjern den og stil den til side.
Smelt 30 g smør i en gryde og svits løg og hakket ingefær i 4-5 minutter, indtil det er blødt, men ikke tager farve. Tilsæt gurkemeje, karrypulver, et par kværn peber, en teskefuld salt og basmatiris. Vend det hele sammen med en spatel, indtil risene er dækket og glinsende. Tilsæt den varme bouillon og lad det simre. Dæk til og kog ved laveste varme i 15 minutter eller indtil risene er næsten kogte.
Fjern den røgede lange fra skindet i store flager, og sørg for også at efterlade knoglerne. Prøv ikke at bryde fisken for meget op, mens du gør det. Tilsæt den røgede lange til risene og vend forsigtigt i. tilbage til varmen i yderligere 3-5 minutter, indtil fisken er genopvarmet og risene er møre.
Tilsæt persillen sammen med det resterende smør (i tern) og citronsaft efter smag. Læg halverede, kogte æg over toppen og server med det samme.
Egetræ
Træ
Det mest alsidige træ af dem alle er eg. Passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og vildt.
Shop Now