Honey & Lemon Bradley Hot Smoked Salmon Fillet with Tzatziki

Honey & Lemon Bradley Varmt røget laksefilet med Tzatziki

Sandra Tate

Dette er sådan en dejlig skål til en varm sommerdag, der serveres kølet, og den er perfekt som en starter eller let frokost.

Ingredients

(Server 4)

4 honning & citron varmrøget laksefileter

500 g gryde græsk yoghurt

1 grøn chili, trimmet, kerner fjernet og finthakket eller skåret i skiver

en håndfuld frisk mynte, hakket

1 lille agurk, halveret, kerner fjernet og skåret i 5 mm terninger

nogle tynde skiver af oblat (der skal bruge en skræller eller mandolin) af agurk til pynt

citronbåde til pynt

Preparation

*Denne opskrift er velegnet til begyndere

Opløs 50 g honning og 50 g salt i 500 ml varmt vand, tilsæt skal af en citron og lad det køle helt af.

Nedsænk nu en 500 g laksefilet eller 4 tilberedte benfri fileter i saltlagen og lad det stå i en time.

Fjern fra saltlagen (som skal kasseres), skyl og dup helt tør på køkkenpapir.

Lad tørre i køleskabet, mens du indstiller Bradley Smoker.

Tilføj flere egetræskiketter til stakken, og indstil rygeskabets temperaturkontrol til 100°C.

Når temperaturen er nået, lægges fileterne på en rist og ryg i 1 1/2 time.

Fjern, dæk til og afkøl indtil det skal bruges.

Læg en garniture af agurkebånd, friske myntespidser og citronskive på hver af de 4 tallerkener, tilsæt den saftige honning og varmrøgede citronfileter, og kom lidt kølende tzatziki ved siden af hver.

Server med brød eller pitta.

Egetræ
 Træ

Egbisquetter til Bradley Smokers

Det mest alsidige træ af dem alle er eg. Passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og vildt.

Shop Now