Honey & Lemon Bradley Varmt røget laksefilet med Tzatziki
Dette er sådan en dejlig skål til en varm sommerdag, der serveres kølet, og den er perfekt som en starter eller let frokost.
Ingredients
(Server 4)
4 honning & citron varmrøget laksefileter
500 g gryde græsk yoghurt
1 grøn chili, trimmet, kerner fjernet og finthakket eller skåret i skiver
en håndfuld frisk mynte, hakket
1 lille agurk, halveret, kerner fjernet og skåret i 5 mm terninger
nogle tynde skiver af oblat (der skal bruge en skræller eller mandolin) af agurk til pynt
citronbåde til pynt
Preparation
*Denne opskrift er velegnet til begyndere
Opløs 50 g honning og 50 g salt i 500 ml varmt vand, tilsæt skal af en citron og lad det køle helt af.
Nedsænk nu en 500 g laksefilet eller 4 tilberedte benfri fileter i saltlagen og lad det stå i en time.
Fjern fra saltlagen (som skal kasseres), skyl og dup helt tør på køkkenpapir.
Lad tørre i køleskabet, mens du indstiller Bradley Smoker.
Tilføj flere egetræskiketter til stakken, og indstil rygeskabets temperaturkontrol til 100°C.
Når temperaturen er nået, lægges fileterne på en rist og ryg i 1 1/2 time.
Fjern, dæk til og afkøl indtil det skal bruges.
Læg en garniture af agurkebånd, friske myntespidser og citronskive på hver af de 4 tallerkener, tilsæt den saftige honning og varmrøgede citronfileter, og kom lidt kølende tzatziki ved siden af hver.
Server med brød eller pitta.
Egetræ
Træ
Det mest alsidige træ af dem alle er eg. Passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og vildt.
Shop Now