Hvordan man ryger Laks
Forkæl dig selv med en smagfuld, røget laks med denne opskrift med en hjemmelavet Fish Rub lavet med røget salt, paprika, brun farin og mere. Børstet med ahornsirup og hvidløgssmør er denne lækre ret perfekt til en speciel lejlighed eller en weekendforkælelse.
Ingredients
Fish Rub:
½ kop groft røget salt
1 spsk sort peber
½ kop hakket eller granuleret hvidløg
6 spsk hakket eller granuleret løg
½ kop røget paprika
½ kop brun farin
1 tsk citronskal
1 tsk friskhakket eller tørret dild
Laks:
4 (3 ½ til 4 pund) laksefileter - skind på
2 spsk let madolie eller olivenolie, bare for at få gniden til at hænge fast
1 ½ kopper ahornsukker eller brun farin
2 spsk fish rub (se venligst opskriften nedenfor)
¾ Kop ahornsirup
1 kop hvidløgssmør - smeltet
1 omgang Brie ost
1 pund sødede nødder (dit valg)
Preparation
Fish Rub:
Bland alle ingredienserne sammen i en mellemstor skål. Hvis du bruger friskhakket hvidløg, skal du bruge rub inden for 4 dage. Med granuleret hvidløg, opbevares i en lukket beholder i op til en måned.
Laks:
Forvarm rygeren til 250ºF (121°C).
Pensl 2 laksefileter på kødsiden med ahornsirup.
På de to drysses sukkeret over kødsiden.
For de to andre fileter skal begge sider af laksefileterne pensles med olie.
Drys disse fileter med fish rub.
Stil dem på rygepladerne og læg dem i rygeovnen i 1 time.
Pensl fileterne med smeltet hvidløgssmør.
Læg laksen tilbage i rygeren og sænk temperaturen til 150ºF (65°C).
Placer Brie og nødder på separate bakker i toppen af rygeren.
Efter 1 time tages den ud og serveres!
Opskrift af: Marc er på grillen