Irish Boxty with Hot Smoked Salmon

Irsk Boxty med Hot Røget laks

Dan Shahin

Boxty, en traditionel irsk kartoffelpandekage, er det perfekte fartøj til et væld af toppings. Vi valgte at toppe den med varmrøget laks med røget asparges og Crème Fraiche, men en klassisk kombination af røget bacon og æg gør det fint! Virkelig, alt går med Boxty.

Ingredients

Til Boxty

1 ½ kop revet rå kartofler

1 kop universalmel

1 kop rest kartoffelmos

1 æg

1 spsk skummetmælk

¼ kop olivenolie

salt og peber efter smag

Til varmrøget laks

2 laksefileter

¼ brun farin

1 spsk salt

1 spsk knækket sort peber

1 kop creme fraiche

En pynt (vi brugte karse, men grønt løg, persille, dild osv.)

Preparation

Metode:

Efterlad skind på laks. Hvis fileten er over 1" tyk, skæres kødet hver 2" til 3" ca. 1/2" til 3/8" dybt, parallelt og i retning af ribben. Skum laksen med vegetabilsk olie. Det skal være fuldt belagt, men ikke dryppe af olie.

Beklæd laksen generøst med en blanding af sukker og salt. Tilføj gerne andre krydderier og urter til rub, såsom dild, tør sennep eller løgpulver. Gnid blandingen af sukker, salt og krydderier ind i fileten.

Pak laksefileterne fra kød til kød med plastfolie, og stil dem derefter i køleskabet i mindst 2 timer.

Efter hærdningsprocessen placeres laksen på en stativ med skindsiden nedad og i din forvarmede ryger ved 80°C i 2,5 til 3,5 timer. (Tiden vil variere afhængigt af filetstørrelsen. Jeg vil foreslå, at du tjekker dem efter 2 timer).

Forbered aspargesene ved at brække den træagtige del af stilken af. Giv dem en let pensel med olivenolie og drys med salt. Ryg på øverste rille i ca. 90 minutter.

Når din laks er næsten klar, smid de revne kartofler med mel i en stor skål. Rør kartoffelmosen i, indtil den er samlet. I en separat skål piskes ægget og skummetmælken sammen; blandes i kartoflerne. Smag til med salt og peber efter smag.

Varm olivenolien op i en stor stegepande ved middelhøj varme. Drop i kartoffelblandingen, og danner bøffer omkring 2 inches i diameter. Steg på begge sider, indtil de er gyldenbrune, 3 til 4 minutter per side. Afdryp på en tallerken beklædt med køkkenrulle. Top med røget laks, en klat creme fraiche, og drys med havekarse eller et tyndt skåret grønt løg til pynt.

Boxty er en alsidig base til mange varianter af toppings. En traditionel topping af røget bacon og æg passer fint, eller noget unikt, såsom røget andebryst med en frugtig kompot til en sød og velsmagende godbid.