Classic Cold Smoked Salmon

Klassisk Kold røget laks

Sandra Tate

Koldt røget laks fryser godt og er der, pænt skivet i pakker og klar til, når du har brug for det.

Ingredients

1 kg udbenet laksefilet

300 g havsalt

50 g mørk melassesukker

Preparation

Her er vi i begyndelsen af december og et godt tidspunkt til at komme i forkøbet og ryge nok laks til at se dig igennem festsæsonen til kanapeer, forretter og speciel morgenmad med røget laks, røræg og Prosecco,

Koldrøget laks fryser godt og er der, pænt skåret i pakker, og klar til når du har brug for det - ja det var teorien,

Søn nr. 2 har allerede set to af de dyrebare pakker af!

Curing af laksen

Min 1 kg tykke laksefilet i mellemsektionen gav omkring 800 g fantastisk røget laks - husk vægten er tabt i hærdningsprocessen, og skindet er en læderagtig rest.

Forbered fileten ved at køre tommelfingeren ned ad linjen af knogler og derefter fjerne dem en efter en med en pincet.

For det 1 kg udbenet laksefilet Jeg brugte en kur lavet af 300 g havsalt blandes grundigt med 50 g mørk melassesukker.

Tag en ren, tør beholder af en størrelse, der passer til fisken, og drys omkring en femtedel af kuren over bunden, før du lægger laksen med skindsiden nedad i den. Fordel den resterende kurblanding jævnt over kødets overflade og dup ned som en skorpe.

Dæk til og stil på køl natten over i ca 12 timer.

Kuren vil nu have trukket fugt fra fisken og har produceret melasse mørk væske omkring laksen.

Fjern fra beholderen og skyl meget grundigt, bortskaf den resterende kur.

Fiskens hud vil være meget fast og læderagtig.

Dup helt tørt på køkkenpapir og sæt derefter med skindsiden nedad på en Bradley-rist og lad stå et luftigt koldt sted i mindst 3 timer for yderligere at tørre overfladen.

Forbered Bradley Smoker ved at sætte den op med koldrygertilbehøret og tilføje en hel stak af Whisky Oak bisquetter til stakken.

Lad rygeren være i drift længe nok til, at skabet kan fyldes med røg, før laksen overføres til midten af skabet.

Kold røg i alt op til 10 timer - jeg røg min til 6 timer og det var perfekt.

Dæk til og stil på køl natten over, skær derefter så tynde som du kan med et fint, meget skarpt blad og læg det på fedttæt papir i foretrukne mængder, pak derefter ind og frys - åh, og reserver noget at spise med det samme!

Whisky
Egetræ

Whisky Oak Bisquettes til Bradley Smokers

Specielt skabt til at tilføje en distinkt smag til enhver ret. Passer godt til rødt kød, svinekød, fisk (især laks) og tungt vildt.

Shop Now