Koldt røget musling marinières Med spinat og pasta
Jeg havde fornøjelsen af at finde lokale muslinger på fiskestoden denne uge og kunne ikke modstå at lave en røget version af, hvad der traditionelt er en muslingeskål.
Ingredients
(Server 2)
800 g friske muslinger
en stor bananskalotteløg
stort fed hvidløg
½ tsk salt
30 g smør
lille glas hvidvin
3 spsk dobbelt creme
250 g frisk pasta
100 g unge spinatblade
Preparation
I forlængelse af sidste måneds indlæg om røget skaldyr havde jeg fornøjelsen af at finde lokale muslinger på fiskeboden i denne uge og kunne ikke lade være med at lave en røget version af hvad der traditionelt er en muslingeret.
Før du begynder, skal Bradley Smoker indstilles til kold røg (kold røg vedhæftning er ikke nødvendig, da muslingerne bliver røget så kort og allerede vil være kogt).
Tilføj egetræskiketter til stakken og sæt i 30 minutter, topventilen næsten lukket (hvilket gør det muligt at fylde skabet med røg, før muslingerne placeres indeni). Jeg kan ikke understrege nok, at skaldyr skal koges meget kort, ellers får du et skuffende gummiagtigt resultat.
Til 2 personer skal du bruge 800 g friske muslinger, skyllet og kontrolleret, at de alle er godt lukket efter at være blevet hvirvlet kraftigt.
Dræn i et dørslag og læg derefter i en gryde over medium/høj varme med låg på og vend af og til, indtil de har åbnet sig (sandsynligvis et par minutter vil gøre det).
Fjern straks fra varmen og sigt, gem muslingvæsken, læg muslingerne i skaller hen over en foliebeklædt Bradley-rist.
Ryg i 10 minutter og fjern, sæt til side.
Lav nu en sauce marinières.
Skræl og hak fint en stor bananskalotteløg og knus en stort fed hvidløg med ½ tsk salt til en pasta.
Smelte 30 g smør i en gryde og tilsæt hvidløg & skalotteløg, kog ved lav varme i 4 minutter, indtil de er bløde, men ikke tager farve.
Tilføj nu en lille glas hvidvin, skru op for varmen og reducer til sirup.
Tilføj det reserverede muslingejuice og reducer igen ved høj varme til det halve volumen.
Tilføj endelig 3 spsk dobbelt creme og reducer igen med en tredjedel og kom derefter de røgede muslinger tilbage i gryden.
Sluk for varmen efter 2 minutter, men læg et låg over for at holde varmen.
Fyld en gryde med saltet vand og bring det i kog.
Tilføje 250 g frisk pasta efter eget valg (det tager normalt 2-3 minutter at lave mad, men tjek pakken) og 100 g unge spinatblade.
Dræn godt af og smag rigeligt til med sort peber, før muslingerne og deres sauce vendes i.
Fordel mellem 2 lune pastaskåle og server med det samme.
Egetræ
Træ
Det mest alsidige træ af dem alle er eg. Passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og vildt.
Shop Now