Maui Hickory Smoked Arctic Char Recipe

Maui Hickory røget Arktisk char OpskriftJeg fik for nylig en Bradley digital ryger. Siden da har jeg lagret min fryser med alt, hvad jeg tror vil skabe stor rygning. Efter at have set alle de halve prissatte Arctic Char i den lokale købmand, besluttede jeg at drage fordel og se, om det ville være så godt røget, som jeg havde troet. Jeg var ikke skuffet. Røget char er så god som enhver røget laks, jeg har haft. Denne opskrift fungerer også godt med Rainbow Trout, Coho Salmon og Pickerel.

Ingredients

Saltlageingredienser:

4 kopper vand

 Kop kosher salt

1 Kop brun farin

¾ Kop fersken snaps

Andre ingredienser:

Original Maui ribben marinade sauce

Kværnet sort peber

Hickory bisquettes

Preparation

Skær char i 2 tommer brede stykker og saltlage med skindsiden opad i 10-12 timer.

Vask fisken af, dup den tør med et håndklæde og læg den på en rist et køligt sted. Lad sidde i 2-3 timer.

Børst fisk med Maui ribben marinade. Tilsæt friskkværnet sort peber efter din smag.

Jeg brugte Hickory bisquettes som en personlig præference, og begyndte at ryge fisken ved 150ºF i 2 timer, pensl fisken igen efter 1. time med Maui ribs marinade. Forøg til 160ºF i 2 timer. Slut ved 170ºF i 1 til 2 timer, indtil den indre temperatur når 130/140ºF.

Fjern fra ryger og lad afkøle til stuetemperatur (ca. 1 time) før vakuum-forsegling.