Mild Cured, Bradley Smoked Kippers with Roes

Mild kureret, Bradley Røgede kippere med Roes

Sandra Tate

Efter at have røget mange sorter af fisk, ser det ud til at være temmelig sent på dagen at komme rundt for at ryge mine egne kippere! Jeg skulle ikke have været afskrækket af minderne om de stadig lækre Whitby Kippers, da disse viste sig at være lige så gode.

Ingredients

Preparation

Brining og rygning af sild:

At tilberede sild til rygning er nærmest en kunstform, og medmindre du er meget sikker med en super skarp filetkniv, bør du overlade denne operation til din fiskehandler.

Mine forberedte disse smukt, fjernede skæl, flækkede maven og op gennem underkæben for at åbne dem til klassisk kipper-form.

Tre ud af fire af mine sild kom komplet med fyldige rogn, så vi havde den ekstra bonus af røgede rogn med den resulterende kipper-morgenmad.

Fortsæt forberedelsen derhjemme ved at skylle silden grundigt i koldt vand for at fjerne blod, membraner og den skæve skæl, der har hængt på fisken.

Lav nu en lage ved at blande 70 g salt og 30 g lys brun farin til 500 ml koldt vand, hvirvlende med fingerspidserne, indtil det er opløst.

Jeg har en plastikboks, som er perfekt til at lunt at lægge silden i lagen - hvis du har brug for det, så lav flere af de samme proportioner for sparsomt at dække fisken.

Lad stå i 30 minutter og fjern derefter, skyl under koldt rindende vand og dup det helt tørt med køkkenpapir.

Pensl let skindet af silden med vegetabilsk olie og læg parvis med skindsiden nedad på Bradley-riste (ellers er det sandsynligt, at skindet klæber til tråden under rygning).

Tilføj egebisquetter til Bradley Smoker-stakken og sæt den til at ryge ved en temperatur på 75°C/170°F og den øverste ventil åben.

Læg stængerne med sild og rogn i skabet og ryg i 2 - 3 timer.

Jeg røg mine i 2 timer, og de var milde, søde, fedtede og aldeles lækre.

Egetræ
 Træ

Egbisquetter til Bradley Smokers

Det mest alsidige træ af dem alle er eg. Passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og vildt.

Shop Now