Grillet Lobster Opskrift
Hummer er smarte, men meget lette at lave. Lær hvordan man laver grillede hummer til en perfekt middag ved en særlig lejlighed.
Ingredients
8 spsk usaltet smør, blødgjort
2 spsk finthakket persille
1 ½ Tsk knuste røde chiliflager
4 fed hvidløg, finthakket
Kosher salt og friskkværnet sort peber efter smag
1 levende hummer (ca. 1 til 1½ lb)
Skal af 1 citron
¼ Kop olivenolie
Preparation
Kombiner smør, persille, chiliflager, hvidløg, citronskal, salt og peber i en skål; sæt til side. Brug en kværn, del hummer i to på langs gennem hovedet og halen. Skrab ud og kassér den gulgrønne tomalley og knæk kløerne af. Overfør hummerhalvdelene med skallen nedad til en bageplade; knæk kløer og læg dem på bagepladen. Dryp halvdele og kløer med olie, og krydr med salt og peber.
Opvarm en kulgrill eller sæt en gasgrill til høj; bank kul eller sluk brænderen på den ene side. Placer hummerhalvdelene med kødsiden nedad og klør på den varmeste del af grillen; kog indtil let forkullet, 2-3 minutter. Vend jomfruhummer og fordel hummer med hvidløg-persillesmør med en ske; fortsæt med at grille, indtil hummerkødet er mørt, 3-5 minutter mere.
Opskrift af: Jacob Parmentier.