Cold Smoked Sockeye Salmon Recipe

Koldt røget Sockeye Salmon Opskrift



Transform frisk sockeye-laks til en smagfuld og delikat forretter med denne let at følge opskriften. Med bare salt, sukker og lidt tålmodighed kan du kold ryge dig hen til en lækker fugtig og mør røget laks perfekt til servering på små pandekager eller som en dukkert med creme fraiche og kapers.

Ingredients

1,8 kg (4 lb) frisk sockeye laks (ca.)

Kødkur:

450 G (1 lb) salt

125 G (4 oz) hvidt sukker

Preparation

Fileter to laks, så du har fire fileter. Skær i størrelser, så de passer på Bradley Smoker stativer.

Lad skindet sidde, og drys et lag kødkur på kødsiden af laks.

Kuren skal være tungere på den tykkere del af laksen, tyndere når du kommer tættere på halen.

Gem din ekstra kødkur til en anden dag.

Stable laksen i en dyb bakke kød til kød og opbevar på et køligt overdækket sted i 24 timer.

Fjern og skyl med koldt vand enhver adgang kødkur.

Dup tør og lad laksen tørre yderligere på et koldt, godt ventileret sted. Du skal muligvis bruge en ventilator til at blæse kølig luft over fisken, og fisken skal være tør og klæbrig at røre ved. Denne proces kan tage yderligere 24 timer at gennemføre.

Rygemetode:

Brug bisquetter med Alder-smag, anbring laks i Bradley Smoker med spjældet helt åbent og start rygeprocessen, mens du skal passe på, at temperaturen ikke stiger meget over 50°C (100°F). Rygetiden kan være meget fra 4 til 8 timer afhængig af smag. Denne opskrift og alle koldrøgningsprocessopskrifter laves bedst om vinteren, når temperaturen er kold og luften er tør.

At tjene:

Server din kolde røglaks som forret på en lille pandekage med flødeost og kapers, eller blend med creme fraiche til en dip.