Smoked Octopus Recipe

Røget Blæksprutte Opskrift



Tag ud på et kulinarisk eventyr med mør og smagfuld røget blæksprutte. Tilberedt med en omhyggeligt udformet krydderiblanding inklusive Bradley Demerara Cure, hvid peber, hvidløgspulver og løgpulver, er disse blæksprutter hærdet, røget og kan nydes med det samme eller nedkøles natten over for en forbedret smagsprofil. Dryp dem med olivenolie, mens de er varme for et ekstra strejf af forkælelse.

Ingredients

For 5 lbs. (2,25 kg) blæksprutte:

3 spsk (45 ml) Bradley Demerara Cure (Brug ikke mere end denne mængde.)

2 tsk (10 ml) hvid peber

1 tsk (5 ml) hvidløgspulver

1 tsk (5 ml) løgpulver

2 kopper (480 ml) vand

Bemærk: Hvis kødet vejer enten mere eller mindre end 5 pund (2,25 kg), skal mængden af kurblanding være proportional med denne vægt. For eksempel, hvis vægten af kødet er 2½ pund (1,15 kg), så skal hver ingrediens, inklusive Bradley-kuren, skæres i to.

Preparation

Hvis væsnerne ikke er blevet fjernet:

Klip næbbet, anus, den gullige pose og vedhæftede membraner og blækposen ud med en saks.

Hvis det er en stor blæksprutte, fjern øjnene.

Pas på, at blækposen ikke er punkteret.

Skyl grundigt.

Hvis væsnerne er blevet fjernet:

Forbered krydderiblandingen, og tilsæt de rå blæksprutter.

Stil i køleskabet og rør rundt fra tid til anden. Stil på køl i 2 dage.

Dræn de hærdede blæksprutter og skyl dem godt.

Læg blæksprutten på trådnet eller i trådnet rygekurve.

Tør blæksprutten ved 140°F (60°C) i 1 til 2 timer, eller indtil overfladen af væsnerne ikke længere føles klam. Brug ikke røg.

Stop med at bruge tilskudsvarme. Røg ved den lavest mulige temperatur i ca. 2 timer.

På dette tidspunkt er blæksprutterne klar til at spise, men de smager bedre, hvis de sættes på køl natten over for at give smagen blødere. Mange mennesker kan lide at smøre olivenolie på, mens de stadig er varme.

Oiling Octopi:

Hvis blæksprutterne skal olieres, bør de olieres ved stuetemperatur umiddelbart efter rygning.

For at oliere blæksprutterne, læg dem i en glas- eller plastikbeholder med tætsluttende låg.

Tilsæt nok olivenolie til at dække dem, når beholderen er rystet, rullet eller vendt på hovedet. Om ¼ til ½ kop olivenolie er normalt tilstrækkelig.

Fortsæt med at omrøre beholderen hvert par minutter i cirka en time, indtil det meste af olien er absorberet.

Afkøles.

Bemærk: Hvis saltsmagen er for mild, skal du, næste gang du laver dette produkt, tilføje ca. 1 tsk salt til ingredienslisten. Hvis saltsmagen er for kraftig, skal du reducere mængden af Bradley Cure med cirka 1 tsk.

Instruktioner udarbejdet af Warren R. Anderson, forfatter til Mastering the Craft of Smoking Food.