Røget Smelt Opskrift
Selvom små, smelte er meget velsmagende og ryger pænt. Brug alder-, ahorn- eller stillehavsblandingsbisquetter og hold den lav og langsom.
Ingredients
1 Pund renset lugt
2 kopper vand
2 kopper æblejuice
2 spsk groft kosher salt
¼ kop brun farin
2 spsk sojasovs
1 spsk hvidløgspulver
1 spsk friskkværnet sort peber
1 spsk paprika
1 tsk cayennepeber
Bradley Flavor Bisquettes (Ahorn, Alder eller Pacific Blend)
Preparation
Bland vand og æblejuice med salt, sukker og krydderier, indtil salt og brun farin er opløst.
Læg smelten i et fad og hæld saltlagen i. Rør og dæk med plastfolie. Stil i køleskabet og lad fisken marinere i 4-6 timer.
Skyl fiskene grundigt og læg dem på rygerist. Stil smelten på et køligt, tørt sted i 30-45 minutter, så der kan dannes en pellikkel på ydersiden af fisken. En ventilator kan bruges til at fremskynde processen.
Indstil rygeren til 200ºF med Bradley Flavor Bisquettes i enten ahorn, alder eller stillehavsblanding.
Røg smelten i cirka 3-4 timer, eller indtil fiskens indre temperatur når 145ºF.