Røget Honeyed Salmon Jerky Opskrift
Du kan lave denne røget honning laksejerky i en dehydrator. Hvis du planlægger at lægge røg til det, så husk din kur #1. For et pund skal du kun bruge en smule under ¼ tsk. Hvis du laver mere end et pund, skal du justere opskriften. Du kan kun Reveo dette under støvsugerforsegling. Undlad at tumle den, ellers vil du have laksepasta. Bare tilsæt ½ tsk kur #1 blandet med ¼ kop vand til marinaden i et par timer. Kold røg med Aler bisquettes. Dette var det længste ryk, jeg gjorde i årevis. Det tog en evighed at blive færdig, men resultatet var det værd. Smagen er god, slet ikke fiskeagtig.
Ingredients
Kur #1:
1 kop kosher salt
1 Kop brun farin
½ kop ahornsirup eller birkesirup
Jerky:
¼ kop honning
¼ kop mørk rom
5 knuste allehåndebær eller 1 tsk stødt
1 spsk citronsaft
5 knuste peberkorn (alle farver)
5 hele nelliker
1 laurbærblad
1 tsk salt
1 pund laksestrimler
¼ tsk flydende røg (vælg dehydrator)
Preparation
Helbrede:
Bland salt og sukker sammen. Drys et tyndt lag af dette over bunden af en beholder med låg. Arranger strimlerne af laks i beholderen i ét lag. Dæk med den resterende kur. Hvis du har brug for at gøre dette i mere end et lag, bør du støve det første lag kraftigt med kuren, før du tilføjer flere fisk.
Dæk beholderen og lad dette hærde i køleskabet i 12 timer. Hvis du kan, så vend beholderen på hovedet en gang i løbet af denne tid, eller bland laksestykkerne rundt, så du får en mere jævn kur.
Fjern din laks fra kuren og dyp den hurtigt i en stor skål isvand for at skylle overskydende kur af. Dup fisken tør med køkkenrulle og stil den på en rist over en bageplade i køleskabet natten over, hvis det er muligt, eller foran en ventilator eller et køligt, skyggefuldt, luftigt sted i mindst 1 time. Du vil have, at laksens overflade bliver klæbrig-klæbrig, hvilket vil hjælpe røgen med at klæbe til den.
Jerky:
Bland alle ovenstående ingredienser sammen (undtagen laks) og lad det sidde og komme sammen i 30 minutter. Læg laks i en beholder og dæk med marinaden i min. 1 time. Jo længere marinadetid jo bedre.
Tænd for din ryger. Jeg skyder efter en indre temperatur på omkring 200ºF (93,3ºC). Brug hickory bisquettes og ryg din laks i mindst 3 timer, og så længe det tager at blive tørret, men stadig sej. Det tager mig normalt 5 timer.
Fjern fra ryger og pensl med resterende ahornsirup og afkøl. Du kan kun fjerne dette under støvsugerpakningen. Lad være med at tumle den, ellers får du en laksepasta.
Når du har laks jerky, læg den tilbage på køleristen for at vende tilbage til stuetemperatur. Den holder sig ved en kølig stuetemperatur, dvs. 15,6 ºC eller derunder, i lang tid, men jeg opbevarer min jerky i små, vakuumforseglede pakker i køleskabet, indtil jeg skal bruge den. Det skulle holde sådan i flere måneder.