Røget Indisk slik Jerky Fish Opskrift
For at gøre denne røget indisk slik, rykkende fiskeopskrift, bruger jeg en Bradley -original og en auber PID -controller. Opskriften viser sig så fantastisk, til det punkt, folk køber laksefileter og giver mig at ryge. Jeg bruger typisk det stålhoved, jeg har fanget. Du kan lette op på sukkeret eller honning, hvis du ikke kan lide det så sød. Men hold ahornsirupen som angivet.
Her er en hemmelighed. Røget fisk er en af de sjældne fødevarer, der faktisk forbedres med frysning. Prøv det selvfølgelig, når det er gjort med at ryge, men overvej at fryse et flertal af det færdige produkt for ultimativ kvalitet. For de bedste resultater vakuumpakke med FoodSaver.
Ingredients
2 ⅔ kopper ahornsirup (brug ægte ahornsirup!)
1 ⅓ kopper honning
½ kop syltningssalt (test med saltlage komplet og tilsæt ekstra indtil ægget flyder)
⅔ kg Demerara sukker
1 spsk rød peberflager (valgfrit)
4 kopper vand
Tilsæt salt og Demerara sukker til vandet og lad det simre lavt, indtil det faste stof er opløst
Køl blandingen af og tilsæt ahornsirup og honning. Rør til det er ensartet.
Preparation
Forbered fisk:
Fileter fisk, fjern skind og fjern stiftben.
Skyl fileten i koldt vand for at rengøre.
Skær i rystede tynde stykker, cirka ¼” eller mindre. Skal skæres som gravlaks, men lidt tykkere.
Saltning:
Tilføj fiskestykker til afkølet saltlage i en spand af fødevarekvalitet.
Dæk til og stil på et køligt sted (køleskab eller frugtkælder).
Under saltning, rør forsigtigt omkring hver 3-4 time for at sikre ensartethed.
Lage i 24 timer.
Tørring:
Fjern fisk fra saltlage (SKYL IKKE).
Læg fisk på tørrestativ.
Stil stativer et køligt sted (køleskab) med noget under for at fange dryppene
Vi bruger køleskabet og stabler vores stativer (stabler en lang, en kort vej skiftevis, så de er adskilt).
Tør i 24 timer, indtil fisken er tør og klæbrig at røre ved og har fået en rødlig gennemskinnelighed.
Rygning:
Forvarm Bradley-rygeren til 120ºF.
Fjern fisk fra tørrestativer, spray rygestativer med nonstick-spray (Bradley jerky racks fungerer bedst).
Hvis du bruger de samme stativer til tørring og rygning, skal du fjerne fisk fra stativer efter tørring, rengøre stativer og sprøjte med nonstick-spray før rygning.
Drys røde peberflager på fisken, inden du går i rygeren (valgfrit).
Kom fisk i rygeren.
Ryg med Bradley-skiver efter eget valg. Alder foretrækkes.
Røg med under tider og temps (i alt 5 timer).
20ºF – 2 timer
145ºF – 2 timer
165ºF – 1 time
Fjern et prøvestykke ved ca. 5-timers mærket og test. Hvis det er gjort efter din smag, fjern det. Hvis det ikke er tørt nok, gå i ekstra intervaller på en halv time, indtil det er færdigt.
Tag den ud af rygeren og lad den køle af inden emballering.