smoked salmon candy

Røget Kandiseret laks Opskrift



En af de bedre kandiserede lakseopskrifter, vi har fundet ud af årene.

Ingredients

Laksefileter (Coho, Chinook eller Sockeye)

½ gallon vand

¼ kop groft salt

3 & ½ kopper ægte ahornsirup

4 kg ren honning (smeltet)

4 kg Demerra sukker

¼ kop citronsaft

Preparation

Forbland saltlagen og lad det sidde for at lade smagene blande sig og sukkeret opløses.

Efter at have fjernet knogler og skind, skær laksen i tynde strimler ~ ½ til en tomme brede og ¼ tomme tykke.

Læg strimler i saltlage i 24 timer.

Fjern derefter hver strimmel, vask ikke saltlagen af, da den danner glasuren, og stik gennem den ene (tyngre) ende med ½ af en rund tandstikker (har fortalt dig, at denne var tidskrævende!), og hæng ophængt på din grill. Plads sådan, at strimlerne ikke rører hinanden, da de VIL smelte sammen, hvis du laver den fejl! Her er et eksempel på, hvordan grillen ser ud, når den først er klargjort til tørring:
Gentag processen, indtil du har brugt alle fiskestrimlerne, og stil dem et køligt sted til tørre. Fans vil fremskynde dette trin. Det tager ofte mere end 24 timer. Du kan ikke køre blæserne for tæt i starten, ellers vil det få strimlerne til at komme i kontakt med hinanden og smelte sammen. Pas også på ikke at overtørre produktet. Bemærk, at strimlerne som udgangspunkt skal være gennemsigtige, da du kan se tandstikket lige igennem de fleste af dem.

Så er det i smøgen et stykke tid. Jeg synes, at hickory er en anelse for stærk til denne opskrift. En blanding af ½ æble og ½ el giver en meget glat "fløjlsagtig" smag. Hold varmen lidt lav (~ 125) for at undgå overtørring og brænding.

Fjern fra ryger og lad afkøle. Fjern derefter tandstikkeren fra hver strimmel og vakuumforsegl/frys alt, som du ikke har tænkt dig at sluge op med det samme.

Det færdige produkt forbliver stadig gennemsigtigt, men det får en tydelig røget smag. LÆKKER!