Røget Laks Opskrift
Dette er Bradleyt røget laks opskriften, men du kan ændre denne op, som du finder det passende, himlen er grænsen for dette. Jeg ryger i 5 eller 6 timer afhængigt af træet. Jeg kommer også lidt mere brun farin på ca 3 timer, så man får en god sødme til det. Bare et godt lag på det hele. Jeg kan godt lide at bruge Al eller Alder and Apple mix. Men du kan bruge hvad du vil. Jeg har lavet 5 timers Hickory for en god stærk røgsmag. Men Alder er min gå til skoven for dette. Til Alder ville jeg bruge 6 eller endda så meget som 7 timer.
Ingredients
Laksefileter
1 kop kursus salt
2 Kop brunt sukker
1 spsk peber (hvid hvis du vil. Valgfri)
1 spsk løgpulver (valgfrit)
Tilføj de krydderier, du kan lide
Preparation
Læg dine laksefileter i dybsidede pander (de vil afgive masser af saft).
Træk stiftbenene ud, så du ikke bider i dem, mens du spiser.
Brug en nåle-næsetang. Kør bare fingrene langs siden af fileten, hvor ribbenene blev skåret igennem.
Fordel et tykt lag af blandingen på fileterne og lad dem trække natten over eller i det mindste i 8 timer.
Kødet skal være fast over det hele.
Skyl den resterende saltlage, der ikke er opløst, og læg den på rygerstativerne.
Tør af med køkkenrulle, så godt du kan, og stil den i køleskabet, så pelliklen kan dannes.
Rygning:
Ryg ved at bruge følgende Bradley Rygning-retningslinje: (elder, kirsebær eller æblebisquetter) i 5 eller 6 timer.
100°-120°F (37,8C-49°C) i 1-2 timer, øg derefter til 140° (60°C) i 2-4 timer, øg derefter til 175° (79,4°C) i 1-2 timer til slut.