Maple helbredt røget Laks Opskrift
En traditionel opskrift hele vejen fra Canada og Alaska til Norge, denne ahornkurede røget laksopskrift er altid en grillvinder! Med den komplekse sødme af ahornsirup (ikke en simpel smagsprofil som sukker) tilføjer denne opskrift en aromatisk smag, der går godt med laksens rigdom.
Ingredients
1 stor laksefilet
saltlage:
1 liter (1 liter) vand
125 ml (½ c) salt
125 ml (½ c) ahornsirup
60 ml (¼ c) ravgul eller mørk rom
60 ml (¼ c) citronsaft
10 hele nelliker
10 hele allehånde bær
1 laurbærblad
Preparation
I en mellemstor skål kombineres alle saltlageingredienserne.
Læg laksefilet i et ikke-metallisk fad og dæk med saltlage.
Sørg for, at fisken er helt nedsænket i saltlage.
Dæk til og stil på køl i mindst to timer.
Fjern laksen fra saltlage og dup tør med køkkenrulle.
Læg laksen med skindsiden nedad på rygerist og lad den lufttørre i cirka en time.
Rygemetode:
Forvarm Bradley Smoker til mellem 65°C og 95°C (150°F og 200°F).
Brug bisquetter med ahornsmag, røg/kog laksen i cirka 1-1/2 time.
At tjene:
Server med vilde ris og rørstegte blandede grøntsager, eller blend med lige store mængder flødeost for et lækkert pålæg.