Maple helbredt røget Laks Opskrift



En traditionel opskrift hele vejen fra Canada og Alaska til Norge, denne ahornkurede røget laksopskrift er altid en grillvinder! Med den komplekse sødme af ahornsirup (ikke en simpel smagsprofil som sukker) tilføjer denne opskrift en aromatisk smag, der går godt med laksens rigdom.

Ingredients

1 stor laksefilet

saltlage:

1 liter (1 liter) vand

125 ml (½ c) salt

125 ml (½ c) ahornsirup

60 ml (¼ c) ravgul eller mørk rom

60 ml (¼ c) citronsaft

10 hele nelliker

10 hele allehånde bær

1 laurbærblad

Preparation

I en mellemstor skål kombineres alle saltlageingredienserne.

Læg laksefilet i et ikke-metallisk fad og dæk med saltlage.

Sørg for, at fisken er helt nedsænket i saltlage.

Dæk til og stil på køl i mindst to timer.

Fjern laksen fra saltlage og dup tør med køkkenrulle.

Læg laksen med skindsiden nedad på rygerist og lad den lufttørre i cirka en time.

Rygemetode:

Forvarm Bradley Smoker til mellem 65°C og 95°C (150°F og 200°F).

Brug bisquetter med ahornsmag, røg/kog laksen i cirka 1-1/2 time.

At tjene:

Server med vilde ris og rørstegte blandede grøntsager, eller blend med lige store mængder flødeost for et lækkert pålæg.