Smoked Trout Recipe

Røget Ørred Opskrift



Du kan bruge denne røget ørredopskrift på røget laks. Smagen vil være stor for begge.

Ingredients

Fileter ¾ tomme (2 cm) tykke – eller mindre

For 5 lbs. (2,25 kg) fisk:

spsk. (45 ml) Bradley Demerara Cure (brug ikke mere end denne mængde)

1 tsk (5 ml) hvid peber

1 tsk (5 ml) hvidløgspulver

1 tsk (5 ml) løgpulver

Bemærk: Hvis kødet vejer enten mere eller mindre end 5 pund (2,25 kg), skal mængden af kurblanding være proportional med denne vægt. For eksempel, hvis vægten af kødet er 2 1/2 pund (1,15 kg), så skal hver ingrediens, inklusive Bradley Cure, halveres. Hvis der skal bruges mere end én kurbeholder, er det bedst at forberede kurblandingen, så den passer til fiskens vægt i hver beholder.

Preparation

Dag 1 og 2:

Mål alle ingredienser op i en lille skål og rør til det er ensartet.

Læg fisken i en plastikmadbeholder. Hvis du har lavet slidser i huden, så gnid noget kurblanding ind i slidserne. Påfør resten af kuren på den kødfulde side af fisken; påfør kuren lidt kraftigere, hvor end fileten er tyk.

Dæk til og stil på køl i 24 timer. I denne periode skal du gnide laksens overflade forsigtigt to gange for at omfordele kuren.

Dag 3:

Klargør rygeren til tørring ved 100°F (40°C).

Smør skindsiden af laksen med salatolie; denne olie hjælper med at forhindre, at huden sætter sig fast på rygestativet.

Læg fisken på rygeristerne med skindsiden nedad. Tør ved 100°F (40°C) i røgkammeret (uden røg), indtil fiskens overflade bliver tør og glat at røre ved. Denne tørring vil kræve omkring 1 til 2 timer for en laksefilet

Kold røg ved den lavest mulige temperatur i ca. 3 timer. Derefter, over en periode på to timer, skrues temperaturen gradvist op til 170°F (76°C) for at temperere kødet. Fortsæt med at ryge.

Fortsæt med at ryge ved 170°F (76°C) i 2 timer.

Gå ikke højere end 170°F (76°C); hvis denne temperatur overskrides, kan kødets tekstur ændre sig til den for overstegte fisk. Hvis fileterne er tynde, skal de gøres efter 30 til 45 minutters ekstra rygning. Tykkere fileter vil kræve mere tid. En erfaren madryger kan bedømme færdighed ud fra udseende, følelse og lugt.

Lad fisken køle af ved stuetemperatur i cirka en time.

Stil fisken på køl, uden låg, natten over.

Næste morgen kan fisken pakkes ind i plastik madfolie eller lægges i plastikposer.