Smoked Sesame Ginger Wasabi Salmon Recipe

Røget Sesam Ingefær Wasabi Laks Opskrift



Hvis du elsker fisk, ja, selvom du ikke elsker fisk, er du sikker på at elske denne røget lakseopskrift fra kokken Ted Reader. Chef Reader leder os gennem, hvordan man laver røget sesam-ingefær-wasabi-laks, der smelter i munden. Denne opskrift bruger en varm røg metode med elletræ og kanelstænger. Gnid først laksen med lidt sort peber, og lav derefter den perfekte blanding af saucer, krydderier og farin til at dryppe din laks. Placer din tilberedte laks i Bradley-rygeren, og varmrøg derefter din laks i en time. Halvvejs, dryp din laks en gang mere med den "særlige" glasur, og fjern derefter den røgede laks, der vil smelte i munden. Se videoen, få opskriften på røget laks og prøv den selv!

Ingredients

20 kanelstænger, hver cirka 6 tommer i længden

1 side frisk laks, skind på, ca. 1 ½ – 2 lbs

¼ kop sojasovs

2 spsk Mirin

2 spsk risvinseddike

1 tsk sambal oelek chilisauce

2 spsk brun farin

Håndfuld frisk koriander, hakket

2 grønne løg, finthakket

1 citron, skrællet og saftet

1 tsk hver friskrevet ingefær

Ristede sesamfrø

Sorte sesamfrø

Kosher salt og friskkværnet sort peber efter smag

Preparation

Læg kanelstængerne henover bunden af rygerstativet i en jævn række med stængerne tæt op ad hinanden.

Læg siden af laksen over toppen af kanelstængerne. Dæk løst med plastfolie og stil i køleskabet og lad det hvile i 1 time, så kanelen trækker let ind i laksen og holder sig godt kold inden tilberedning. Drys laks med sort peber efter lægning på tværs af kanelstænger.

Tip: Hav altid din fisk og skaldyr iskold, før du begynder at ryge den. Holder sig fastere, holder bedre på de naturlige juicer og holder sig friskere.

I en lille skål kombineres sojasovsen, mirin, riseddike, sambal chili og brun. Rør rundt og sæt til side.

Brug en rasp til at rive citronen fint. Tilsæt skal til sojablandingen.

Brug en rasp, riv den friske ingefær fint og tilsæt den til sojablandingen.

Juicer citronen og tilsæt den til sojablandingen. Tilsæt hakket koriander, grønne løg og sesamfrø, rør rundt og stil til side.

Rygetemperaturer:

Sæt Bradley Smoker op i henhold til producentens instruktioner, og brug Alder Wood Bisquettes som rygemiddel til din laks.

Indstil rygerkontroltemperaturer til 250-260°F.

Tag laksen ud af køleskabet. Krydr laksesiden med lidt kosher salt og friskkværnet sort peber. Pensl den reserverede soja-citron-ingefærblanding jævnt over laksen.

Placer laks i midten af den forvarmede rygende Bradley Smoker. Indsæt en digital termometersonde i den tykkeste del af laksen. Luk døren, og lad laksen ryge varm i 1 time, eller indtil den indre temperatur er 150°F.

Fjern fra ryger. Hæld let soja-citron-ingefærblandingen over laksen.

Server straks.