Røget Steelhead ørred Opskrift
Rygning af stålhoved kan være så vanskeligt eller så let som du gør det. Og efter flere dages rulle i monsterstålhoveder, forvitret kulden og skruende den ved siden af floden, begynder let at lyde temmelig flot.
I denne opskrift fra Avid Steelhead Angler Steve Huffaker kommer forberedelsen ned på en simpel tør saltvand og et køleskab, hvilket gør det til en af de letteste røget stålhovedopskrifter derude.
Ingredients
Tør saltlage:
1 Kop brun farin
¾ Kop Kosher salt
½ tsk stødt nelliker
½ tsk hvid peber
Preparation
Dæk dine fileter til og lad dem stå i køleskabet natten over, hvor de vil suge i deres egen saft og absorbere krydderierne.
Næste morgen vaskes fileterne af med vand og lufttørre i 2 timer. Dette vil danne en klæbrig pellicle på overfladen af kødet, og det vil hjælpe med at bevare fugten.
Rygning af Steelhead-fileterne:
Spray eller påfør olie på rygerstativerne for at forhindre fisken i at sætte sig fast, og læg fisken med skindsiden nedad.
Kold røg ved den lavest mulige temperatur i 3 timer med Alder, Hickory eller dit valg af Bradley Bisquettes. Øg derefter temperaturen gradvist over en 2-timers periode til 170°F.
Fortsæt med at ryge ved 170°F i 2 timer, og pas på ikke at overstige 170°F, ellers vil fiskens tekstur ændre sig til den for overstegt fisk. Bedøm færdighed ved at undersøge udseende, følelse og lugt. Brug eventuelt et madtermometer til at kontrollere den indre temperatur. Når den når 140°F, er den færdig.
Lad fisken køle af ved stuetemperatur i en time. Stil derefter på køl uden låg, natten over. Næste morgen kan fisken pakkes ind i plastik madfolie eller puttes i plastikposer. Sluk efter behag.
Denne opskrift kan bruges til både steelhead og laks. Prøv det med nogle af dine egne yndlingskrydderier, og lad os vide, hvordan det bliver! Vi ser altid frem til at høre fra dig.