Røget Tilapia med grapefrugt og ingefær marinadeopskrift
Rygning af fisk er meget hurtigere end oksekød eller andet kød. Så det tager dig ikke lang tid at forberede disse tilapia -fileter såvel som den bemærkelsesværdige sauce.
Ingredients
2 store grapefrugter, skrællet og delt i kvarte
1 tomme ingefærrod, skrællet og skåret i små bidder
3 fed hvidløg
¼ kop vegetabilsk olie
2 spsk fiskesauce
1 Kop brun farin
½ tsk salt
4 Tilapia fileter
Preparation
Lav marinaden ved at lægge den kvartede grapefrugt, ingefær, hvidløg, olie, fiskesauce, farin og salt i en foodprocessor. Process indtil glat og godt blandet.
Dæk tilapiafileterne i marinaden i en stor skål. Vend fiskene, så de er helt dækket. Dæk med plastfolie og stil i køleskabet i cirka 2 timer.
Indstil rygeren til 275ºF ved at bruge træbisketter efter eget valg (elder, Stillehavet, æble).
Fjern tilapia-fileterne fra marinaden og læg dem på en rygerist og læg stativet i Bradley-rygeren. Røg fiskene, indtil de når en indre temperatur på 145ºF, cirka 2 timer.
Server eventuelt med rørte grøntsager og drys med grønne løg.