P10 Hot Smoked Haddock

P10 Hot Røget kuller

Dan Shahin

Denne varme og trøstende røgede kuller kan nydes til brunch, frokost eller aftensmad.

Ingredients

2 fileter Kuller

saltlage:

1L vand

50 g salt

50 g brunt sukker

+ eventuelle aromater efter eget valg. Vi brugte:

2 laurbærblade

Appelsinskal

Citronskal

1 kvist timian

Denne lageopskrift er lavet til 2 fiskefileter, men kan nemt skaleres op til flere.

Preparation

Metode:

Kom alle ingredienserne til saltlage i en stor gryde og varm igennem, indtil salt og sukker er opløst, og lad derefter afkøle. Når kulleren er afkølet, saltes kulleren i 30-60 minutter, skylles den af og duppes tør med et køkkenrulle. Lad det lufttørre uden låg i køleskabet på en rist i mindst 2 timer.

Når din kuller er tørret ud og er klar til at ryge, skal du indstille din P10-ryger til at ryge uden varme. Vi kan godt lide at bruge el med hvid fisk, men du kan bytte i vores ahorn eller et hvilket som helst træ efter eget valg for at få et tilsvarende lækkert resultat.

Sæt kuller i P10-rygeren og lad ryge i 30 minutter.

Efter 30 minutters røg indstilles P10-rygertemperaturen til 75C.

Lad kulleren ryge varm i cirka 1,5-2 timer for at nå den ønskede indre temperatur på 62C og server varm eller kølig og spis kold.

Nyd blot med det samme, eller brug den varmrøgede kuller til at lave en lækker paté ved at tilføje flagerne til en blanding af flødeost, peberrod, purløg og citronsaft.

Alder
 træ

Alder Bisquettes til Bradley Smokers

Alder bruges ofte til røget laks på grund af dens mildere smag. Men takket være dens lette, søde og moskusagtige smag er den en glat røgsmag perfekt til næsten enhver ret.

Shop Now