P10 Hot Røget laks
Supernemt og smagsfantastisk!
Ingredients
2 fileter laks
Tør saltlage:50 g salt
50 g brunt sukker
Denne tørlageopskrift er lavet til 2 fiskefileter, men kan nemt skaleres op til flere.
Preparation
Metode:
Bland salt og sukker sammen og drys rigeligt over fisken på alle sider. Stil på køl i 30 minutter.
Skyl kuren af laksen og dup tør med et køkkenrulle. Lad det lufttørre uden låg i køleskabet på en rist i mindst 1 time.
Når din laks er tørret ud og er klar til at ryge, skal du indstille din P10-ryger til 95C og ryge. Vi kan godt lide at bruge el med laks, men du kan bytte i vores ahorn eller et hvilket som helst træ efter eget valg for at få et tilsvarende lækkert resultat.
Kom laksen i P10-rygeren og lad varmryge i 1,5-2 timer for at nå den ønskede indre temperatur på 55-60C afhængigt af din ønskede finish og server varm eller kølig og spis kold.
Alder
træ
Alder bruges ofte til røget laks på grund af dens mildere smag. Men takket være dens lette, søde og moskusagtige smag er den en glat røgsmag perfekt til næsten enhver ret.
Shop Now