Koldt røget Laksepasta Opskrift
Denne kolde røget laksepastaopskrift er fantastisk for dem, der elsker koldt røget laks. Det er dog perfekt til dem, der elsker koldt røget laks, men er bekymrede over ”råheden” af det. Her er løsningen: Du kan lave en lækker pastarad med koldt røget laks. Jeg kan typisk lide at lave mad til en penne, og selvom det laver mad, skal du lave saucen.
Ingredients
1-2 pund penne - kogt "extra-al-dente"
1 mellemstor løg - fint hakket
2-3 fed hvidløg - hakket
2 kviste frisk timian
1 lille kvist estragon
1 laurbærblad
1-2 tsk knuste røde peberflager (valgfrit)
2 Oz Sambuca (eller vodka/hvidvin/fiskefond/vand)
½ -1 kopper knuste tomater på dåse (jeg kan godt lide mine med meget lidt tomat, nogle gange kun 2-3 T. tomat)
2-4 kopper tung creme
1 kopper frosne babyærter
1-2 tsk non-pareil kapers - groft hakket (valgfrit)
1-2 tsk pimento - groft hakket (valgfrit)
1 Kop + Koldrøget laks - brækket i stykker
2 tsk finthakket frisk estragon, persille, purløg eller en kombination heraf
1-2 tsk hvid trøffelolie (valgfrit)
1-2 tsk ekstra jomfru olivenolie
Preparation
Svits løg i lidt smør ved middel varme, indtil de er gennemsigtige, 5-7 minutter.
Tilsæt hvidløg, timian, estragon, laurbærblad og rød peberflager, hvis du bruger. Rør for at blande det hele godt – blandingen bliver meget aromatisk.
Hæld straks Sambucaen i – STAND TILBAGE og antænd dampe for at brænde alkohol af i Sambucaen, mens panden hvirvler rundt, mens alkoholen brænder. Du får åbenbart ikke en flamme, hvis du bruger vand eller fond, og sjældent får du ild med vin (alkoholindholdet er for lavt).
Når flammerne er slukket, snurres panden og ses godt efter – du vil tilføje tomaterne, LIGE før det sidste af væsken er fordampet. Rør godt sammen, og kog det meste af vandet ud af tomaterne.
Tilsæt fløden. Rør godt sammen, skru ned for blusset og lad det simre forsigtigt i 30-45 minutter.
Juster til ønsket konsistens med mere fløde, vand, fiskefond, halv-og-halv, mælk osv.
Bring saucen i kog og tilsæt straks ekstra al-dente pasta, frosne ærter, kapers og peberfrugt og rør godt sammen.
Efter et eller to minutter skal du kontrollere, om pastaen er færdig (den skulle være perfekt på dette tidspunkt), og tilsæt derefter laksen og NÆSTEN alle de hakkede krydderurter, mens du bare rører for at kombinere.
Du skal passe på IKKE at dele laksen op i for mange små stykker under dette trin. Hvis du er bekymret, skal du bare drysse laksen over toppen af pastaen, efter at den er belagt.
Smag til og krydr eventuelt med salt & peber (husk på, at laksen er salt).
Hæld i varme skåle, drys med de resterende hakkede krydderurter, lagrede parmesan-spåner og dryp til sidst med hvid trøffelolie og/eller ekstra jomfruolivenolie.