Perfekt Røget ørred Opskrift
Ørred er den perfekte fisk til varm røg takket være deres håndterbare størrelse, tekstur og fantastisk smag.
Ikke kun det, men de er en let tilgængelig madkilde og meget sjov at fange. Hvis du ikke kan gå ud på en lørdag formiddag og rulle i nogle få selv, er du sikker på at finde nogle i din lokale købmand.
Du kan servere røget ørred som en forretter, et solidt måltid eller for at tilføje smag til supper og dypper! Men du beslutter at bruge din fisk, vi garanterer, at du vil elske denne røget ørredopskrift.
Ingredients
2-3 kg (5-7 lb) ørred. Professionelt tip: De gennemsnitlige 33 cm (13 tommer) ørreder vejer 0,45 kg (1 lb).
The Brine:
2 liter (½ gallon) vand
120 ml (½ kop) sukker
120 ml (½ kop) brunt sukker
120 ml (½ cop) salt
30 Ml (2 spsk) hvidløgspulver
30 Ml (2 spsk) chilipulver
45 Ml (3 spsk) citronsaft
Preparation
Læg ørreden i et glasfad og hæld saltlage i. Sørg for, at alle overflader på fisken kommer i kontakt med saltlagen.
Stil på køl i 8 timer.
Fjern ørreden fra fadet og skyl i koldt vand.
Dup tør og læg på rygerist i en time. Prøv at placere fisken på rygerstativet, så røgen kan nå ind i fisken. Til fileter placeres fisken med skindsiden nedad.
Rygemetode:
Forvarm din Bradley-ryger til 107°C (225°F). Vi anbefaler Alder Bisquettes til røg.
Ryg ørreder i op til 4 timer, hold øje med dem for at sikre, at de ikke tørrer ud. Mindre ørreder kan ryges fuldt ud på så lidt som 1½ timer, men kan stå længere for en stærkere røgsmag.
Når fiskene er færdige, kan du spise dem friske ud af rygeren, som forret eller som ingrediens i en anden ret – altså hvis du kan modstå at spise det hele inden da!
Stil rester på køl i dagevis eller frys i flere måneder. Hvis du beslutter dig for at smide dem i fryseren, så glem ikke at fjerne kødet fra knoglerne først.
Dette er en nem, velsmagende opskrift på røget ørred, som alle kan lave. Prøv det, og du vil se, hvorfor vi kalder det den perfekte opskrift på røget ørred. Den halvsøde og salte smag kombineret med frisk ørred vil være uimodståelig for dine gæster!