Smoked Fish Brine

Røget Fisk saltvand



Her er en røget fiske saltopskrift, som jeg har brugt i 15+ år. Det er fabelagtigt til laks, steelhead ørred og blåfisk, men jeg synes, det også skal fungere på andre fisk. Det er en underlig samling af ingredienser, men det fungerer virkelig. Det er også utroligt tilgivende på mange måder. Nogle af tilgivelsen er nævnt i anvisningerne, men jeg har lejlighedsvis udeladt citronpeber eller laurbærblade, og det er stadig fantastisk. Jeg har også varieret forholdet salt/sukker for venner, der kunne lide en sødere røg (lidt mindre salt og lidt mere sukker).

Ingredients

1 liter vand

1/2 kop ikke-iodiseret salt (mangle til bordsalt, afrundet til Kosher)

1/2 kop hvidt sukker

4 ounce billig Scotch (rom eller bourbon kan let erstattes)

3 ounce citronsaft

5 sektioner hakket hvidløg (ca. 1/8 kop hakket hvidløg fra en krukke)

1/4 kop syltede krydderi

1/4 tsk citronpeber

5 laurbærblade

Preparation

Skyl fileterne let i koldt vand; fjern overskydende vand med avispapir eller i en glas- eller plastikbeholder (IKKE metal). Bland ingredienserne sammen i en stor skål, indtil sukker og salt er opløst. Lad afkøle til stuetemperatur. Hæld saltlagen over fileterne, og sørg for, at de er dækket.

Stil på køl i 4-24 timer afhængig af fileternes tykkelse og personlig smag

Fjern fileterne fra saltlage, dup dem tørre med køkkenrulle. Lufttør i 3 timer +/- for at tillade en pellicle at dannes; på dette tidspunkt kan fisken opbevares i køleskabet i mindst et par uger før rygning.

Når du beslutter dig for at ryge fisken, skal du ryge med æble-, el-, eg- eller kirsebær (mine favoritter er eg eller en kombination af æble og kirsebær) bisquetter. Husk, at mens din ryger varmer, skal du placere fisken på stativer og lade den tørre i cirka en time, eller indtil der dannes en glasur på overfladen af fisken.