Smoked and Crumbed Cod with Ratatouille

Røget og Crumbed Cod med Ratatouille

Sandra Tate

Jeg er helt vild med torsk og kunne ikke modstå denne heftige torsketorsk på markedet, som er frisk fra Brixham.

Ingredients

Helbrede:

75 g havsalt

25 g lys brun farin

850 g torskeryg

(serverer 2)

80 g rasp

Teskefuld røget paprika

Salt og peber

Olivenolie

En halv butternut squash

Lille courgette

Rød ramiro peber

3 modne tomater

en halv aubergine

Fed hvidløg

Knip chiliflager

Smør

Preparation

Modning og rygning af torsken:

Opløse 75 g havsalt & 25 g lys brun farin i 500 ml kogende vand og lad det køle helt af.

Fordyb 850 g torskeryg i saltlagen i en tæt beholder og lad det stå til 1 time.

Skyl og tør helt på køkkenpapir.

Sæt Bradley Smoker op med tilbehøret til kold røg og stak fyldt med ahornbisquetter, læg torsken på en trådrist i midten af kabinettet, og sæt den derefter til at ryge i 2 timer.

Fjern fra skabet, skær i individuelle portioner - 4 generøse - pak dem tæt ind i husholdningsfilm og opbevar i køleskabet, indtil de skal bruges.

Jeg brugte 2 portioner til denne opskrift og frøs 2 med det samme til en anden dag, en anden middag...

Røget og smuldret torsk med Ratatouille

 Serverer 2:

For at fremme røgsmagen brugte jeg også La Chinata røget paprika (varm) for at livne op i krummebelægningen.

Fjern skorper fra en luns tørt brød (jeg brugte mit eget, halvbrune, frøede brød, men brug det du har ved hånden) og smuldr det groft i en foodprocessor, så du har ca. 80 g rasp hvortil du blander i en teskefuld røget paprika, lidt salt, og en spiseskefuld olivenolie.

Bland, så krummerne spiste grundigt belagt med olie.

Sæt til side.

Forvarm ovnen til 220°C.

Forbered ratatouille-grøntsagerne. Tage en halv butternut squash og halver det igen, skræl og skær derefter i 5 mm skiver.

Steg i lidt olivenolie i en stor sauterpande, til den er gylden og mør, fjern og stil til side.

Top, hale, halver og skær i skiver en lille courgette; trimme, halvere og fjerne frø fra en rød ramiro peber og skær i tynde skiver; terning 3 modne tomater; skære en halv aubergine i 1 cm terninger; skræl og riv et fed hvidløg.

Tilsæt alle disse grøntsager til den gryde, du har kogt squashen i, og steg af i lidt mere olivenolie sammen med en knivspids chiliflager, salt og peber.

Efter omkring 15-20 minutter, når grøntsagerne er møre, vendes tilbage til squashen i gryden og efterlades ved laveste varme. Smør en bageplade og læg de røgede torskeportioner på, inden du pakker og presser krummerne over fisken.

Bag i den varme ovn i 12-15 minutter, indtil krummerne er gyldenbrune, og den røgede torsk vil være perfekt tilberedt indeni.

Server straks med ratatouille og et skvæt citronsaft over det hele.

Ahorn
 Træ

Maple Bisquettes til Bradley Smokers

Med en mildt røget, sød og subtil smag er Maple Bisquettes perfekte til at ryge kalkuner og forstærke smagen af fjerkræ og fuglevildt.

Shop Now