Smoked Oyster Carpet Bagger Steak with Rosti & Gremolata Butter

Røget østers Tæppe Bagger Steak med Rosti & Gremolata Smør

Sandra Tate

Hvilken bedre måde at fejre Valentinsdag end med østers?

Ingredients

(Server 2)

til den simple hofbouillon:

100 ml hvidvin

lille bundt persille & timian

skive citron

6 østers

en 400 g skive ribeye eller sirlon bøf (den skal være godt 3 cm tyk)

til gremolatasmør:

50 g smør

1 tsk fintrevet citronskal

1 tsk citronsaft

1 spsk finthakket persille

1 fed hvidløg, knust til frugtkød

til rostien:

1 mellemstor/stor kartoffel

Preparation

Mit forslag er, at du køber et dusin, serverer 6 au naturelle som forret og ryger de resterende 6 for at lave en overdådig aftensmad af røget østers og ribeye 'tæppebagger steak'.

Nok det mest klassiske eksempel på 'surf and turf' spisning.

Til dette koges dine østers kort i en simpel hofbouillon, før de røges subtilt i eg.

De skubbes derefter forsigtigt ind i bøffen, som også kortvarigt tilberedes.

Jeg gemte to røgede østers til også at sidde på bøffen sammen med noget levende gremolatasmør.

Og at følge? Godt...

Metode til at ryge østers:

Fjern forsigtigt østersene fra deres skaller og skyl alle spor af sand eller skal, der er sat til side, væk.

Kom ingredienserne til hofbouillon i en meget lille gryde og tilsæt 100 ml vand.

Bring det i kog og lad det simre i 3 minutter.

Skub østersene ind i spiritussen og pocherer forsigtigt i højst et minut.

Fjern med en hulske og lad køle af.

Sæt dem på et stykke folie og pensl med let olivenolie for at forhindre udtørring.

Nu koldrøg dem med egetræsbisquetter i Bradley Smoker-stakken i 15 minutter (eller op til 30 minutter, hvis du ønsker en mere intens smag).

Fjern, pakk ind og stil på køl indtil det skal bruges.

Lav gremolatasmørret ved at hakke citronskal, hvidløgspulp og persille sammen, og tryk derefter dette og citronsaften ned i smørret med den flade side af en køkkenkniv. Rul til en cylinder og sæt til side.

Forvarm ovnen til 180°C. Skrub kartoflen og kog i 12 minutter.

Dræn og lad køle lige nok til at klare det, skub derefter skindet af med tommelfingrene og riv det groft i en skål.

Tilsæt salt efter smag og 25 g af det gremolatasmør du har lavet.

Rør for at inkorporere, og arranger derefter kartoffelblandingen i 2 rosti-former på en smurt ovnplade.

Bag i 20-30 minutter til gyldenbrun.

Mens rostien koger, skærer du en slids i siden af bøffen for at lave en lomme, der er stor nok til at tage 4 røgede østers (skub disse forsigtigt ind).

Pensl bøffens overflade med olivenolie og krydr med salt og peber.

Sæt en tung stegepande eller stegepande på komfuret og opvarm den til rygende varm og svits derefter bøffen i 3-4 minutter på hver side (for at få den sjælden til medium sjælden).

Hvil bøffen i 5-6 minutter, før du skærer tæppeposen i to tykke halvdele, der hver indeholder 2 røgede østers.

Arbejd hurtigt nu, og server en tæppebagger-steak på tærsklen på opvarmede tallerkener.

Top hver med de resterende røgede østers og en skive gremolatasmør.

Server straks med grønne grøntsager og rucolablade.

Egetræ
 Træ

Egbisquetter til Bradley Smokers

Det mest alsidige træ af dem alle er eg. Passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og vildt.

Shop Now