Sådan laver du røget Hvidløgslaks
En øm laks børstet med en utrolig hvidløgsblanding! Denne røget hvidløgslaks bliver din nye besættelse!
Ingredients
Laks:
2 til 3 lb laksefilet
½ spsk hakket persille
2 spsk hakket hvidløg
¼ kop olivenolie
Til rub:
1 spsk stødt sort peber
1 Kop brun farin
½ kop kosher salt
Preparation
Tag en bageplade og dæk den med bagepapir, så den gør den nemmere at rengøre. Læg laksen ovenpå med skindsiden nedad. Tilsæt sort peber, brun farin og salt i en lille skål, bland alt sammen. Krydr fisken med denne rub blanding.
Tag en anden lille skål og tilsæt olivenolie, persille og hvidløg.
Forvarm din ryger til 180°F (82°C) i 15 minutter.
Tilsæt hvidløgsblandingen til laksen med en pensel og tag den til rygeren. Gem noget af blandingen til sidst.
Ryg det, indtil den indre temperatur når 140°F (60°C) - omkring 3 til 4 timer. Du kan bruge nogle pecan-bisquetter til denne opskrift.
Tag den ud af rygeren og pensl resten af hvidløgsblandingen. Du kan servere den med nogle citronbåde.